Pioner på Kypros
Pioner på Kypros
14 mars 2019
Det er bare et par år siden Kypros, som et av de siste landene i Europa, fikk en egen baptistmenighet, plantet av pastor Anton Balakumar Sinnathamby fra Norge.

Av Daniel Trusiewicz, EBF Mission Coordinator

Baptistkirken i Nikosia på Kypros ble offisielt registrert for bare to år siden, og denne unge menigheten trenger fortsatt hjelp, og støtte.

Pastor Anton Sinnathamby fra Norge besøkte Kypros sammen med en venn i 2013 . De så tilstrømningen av singalesiske og tamilske folk som var innvandrere på flukt etter borgerkrigen i Sri Lanka.

Etter det ble det flere besøk med formål å dele evangeliet. Dette resulterte i et bønnemøte i et privat hus og i løpet av få uker flyttet en inn i et leid lokale på grunn av økende oppslutning. Menigheten har vokst under tilsyn av Anton, som besøkte Kypros jevnlig.

Anton forteller at i utgangspunktet var singaleserne avvisende på grunn av hans tamilske identitet.

- Jeg følte meg som apostelen Paulus som ble avvist av jødene. Kort tid etter at jeg startet ble min egne tamilske fellesskap mistenksomme. Det var stressende, men senere, etter langvarig og kontinuerlig innsats, mottok den singalesiske befolkningen meg og gjorde det mulig for meg å etablere fellesskapet som senere ble til en menighet.

Anton er pastor i Baptistsamfunnet i Norge og har vært medlem i hovedstyret. Han har en klar visjon om å plante nye kirker og løfte fram nye ledere ved å gi opplæring   hvordan de skal lede en menighet, så vel som i evangelisering og disippelskap.

Les mer om menigheten på Kypros og Antons arbeid

Les også

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer

Klart for nytt kapittel i livet

Trine og Ørnulf Mathisen flytter om få uker til Albir-Villajoysa i Spania for å arbeide som vertskap i Sjømannskirken. Baptistkirkene på Konnerud og i Drammen er sendemenigheter.
Les mer
1 - 3 av 214
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone