Ber om råd
Ber om råd
6 mars 2019
Etter at Bærum Baptistmenighet før jul valgte en kvinne i samkjønnet ekteskap inn i menighetsledelsen ber Hovedstyret menighetene om råd da dette ikke er i tråd med tidligere vedtak om homofilt samliv og lederskap i Baptistsamfunnet.

Av Roger Dahl

Gjennom flere år har Bærum Baptistmenighet og Baptistsamfunnets ledelse hatt dialog om hvorvidt det vil være mulig for menigheten å velge en som lever i samkjønnet ekteskap inn i menighetsledelsen.

Det har, helt siden de første debattene innen kirkesamfunnet om homofilt samliv tidlig på 1990-tallet vært ulike meninger. Et tydelig flertall har vært avvisende, mens et mindretall har hatt et annet syn.

Kirkesamfunnets landsmøte sluttet seg i 2000 til en uttalelse Hovedstyret vedtok i 1995, der det heter at en mener de bibelske tekstene er avvisende til homofilt samliv. I 2006 ble en menighet ekskludert som utfordret vedtaket fra landsmøtet i 2000.

Med bakgrunn i dialogen med Bærum Baptistmenighet inviterte Baptistsamfunnet i 2015 menighetene og arbeidsgrenene til en åpen dialog rundt forståelsen av homofilt samliv i forhold til lederskap. En hel rekke menigheter responderte negativt på ønsket om dialog, at Hovedstyret valgte å sette saken på vent.

Hovedstyret syntes likevel det var viktig med en slik samtale, og kirkesamfunnets teologiske samtaleforum ble utvidet med flere representanter fra begge sider. Fem grundige samtaler, også med besøk av teologer med ulike ståsted, ble gjennomført fra høsten 2016 til våren 2017 uten at en kom nærmere hverandre.

Hovedstyret behandlet i sitt møte 1.-og 2. februar henvendelsen fra Bærum om deres valg, og kom til at det, i lys av tidligere vedtak og praksis, vil være naturlig å spørre menighetene til råds. I perioden fram til påske vil en gjennomføre regionale møtepunkter i hele landet, slik at menighetene skal ha en mulighet til å samles, til å tenke gjennom situasjonen og gi sitt råd til hovedstyret.

Les også

Samlivsråd fra etisk-teologisk fagråd

Baptistsamfunnets hovedstyre publiserte onsdag 26. april mottatt råd fra etisk-teologisk fagråd om samlivsetikken og tilnærming til forståelsen av samkjønnet samliv.
Les mer

Julehilsen fra generalsekretæren

Julen ringes snart inn og vi har gleden av å publisere generalsekretær Bjørn Bjørnøs julehilsen til alle landets baptister!
Les mer

Vil bygge om næringsbygg til kirkesenter

Menigheten Norway Chin Mission Church overtok 31. august en næringseiendom i Lier. Planen er å bygge om slik at menigheten får sin kirke der.
Les mer
1 - 3 av 110
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone