Skal forske på integrering, kirkedeltakelse og omvendelse
Skal forske på integrering, kirkedeltakelse og omvendelse
18 desember 2018
Gabriel Stephens og Roald Zeiffert er ansatt som stipendiater i 75 % stilling ved HLT. Etter planen vil begge produsere en Ph.D i løpet av den neste fireårsperioden.

Av Roger Dahl

Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) lyste i høst ledig en stipendiatstilling i 100 % med fokus på baptistisk teologi. Både Gabriel Stephens fra Skien og Roald Zeiffert fra Kristiansand søkte på stillingen, og ga også et signal om at de gjerne ville ha deltidsstilling. Resultatet har blitt at begge er tilbudt 75 % stilling hver som stipendiater ved skolen.

- Det er veldig gledelig at vi har fått dette til, sier rektor Arne Mella, og understreker at alle parter har strekt seg for å få til denne løsningen, som utgjør et halvt årverk mer enn HLT i utgangspunktet hadde ressurser til.

Både Roald og Gabriel har tilbudt seg å ta noe undervisning som en del av stillingen, selv om en i et normalt stipendiatløp på fire år ville lagt undervisning inn i de siste 25 % av stillingene. HLT har bidratt med lønnsmidler for en 25 % stiilling i tillegg til det budsjetterte, og flere barne- og ungdomsorganisasjoner har bidratt med stipender for å støtte opp om mulighetene for den planlagte forskningen.

Gabriel Stephens vil ha en samfunnsmessig tilnærming i sin forskning og stiller spørsmål om kirkedeltakelse bidrar til bedre integrering i samfunnet. Gabriel er tilknyttet International Baptist Theological Study Centre i Amsterdam. Han vil i tillegg til stipendiatstillingen fortsette å arbeide i Skien Baptistmenighet som ungdomspastor.

Roald Zeiffert skal forske på "Omvendelse". Noe som er et sentralt emne innen alle kristne tradisjoner, men også i baptistisk kontekst, forteller rektor Arne Mella.  Roald vil i sitt arbeid være tilknyttet Universitetet i Agder. Han er i tillegg ansatt i European Baptist Federation/Baptist World Alliance som koordinator for ledertreningsopplegget Horizon innen Europa.

Rektor Arne Mella understreker at begge i høst fikk kandidatstipend hos HLT. Dette var delvis finansiert gjennom midler tilført fra Baptistenes Høyskoleråd.

Baptist.no ønsker begge til lykke med forskningsoppgavene.

Les også

Høyskolen for ledelse og teologi fyller 15 år

I løpet av høstsemesteret har feiringen av 15 års-jubileet til HLT startet. Skolen feiret at det har vært studiestart 15 år på rad med spente og engasjerte studenter.
Les mer

NOKUT godkjenner HLTs akkrediteringssøknad

En omfattende prosess har fått et gledelig resultat.
Les mer

Tilbud om kurs i Baptistisk teologi og historie

Høyskolen for Ledelse og Teologi tilbyr kompetansekurs i baptistisk teologi og historie. Kurset gir en grundig innføring i baptistisk teologi og historie. En kunnskap som er helt essensiell for pastorer og andre ledere i norske baptistmenigheter.
Les mer
1 - 3 av 99
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone