Sandnesposten om Ung kloster
Sandnesposten om Ung kloster
15 desember 2018
Thea Kristin Reilstad (21) og Brit Janne Helland (21) har valgt en annerledes vei enn mange jevnaldrende.

- To glade «nonner» på Vatne, slik skriver Sandnes posten om Thea Kristin Reilstad (t.v) og Janne Brit Helland, som har valgt å bo i fellesskapet Ung kloster i tilknytning til Sandnes Baptistmenighet. 

Jentene blir omtalt som "nonnene" på Vatne. De flyttet inn i Ungklosters bofellesskap i august, og har altså valgt en annerledes vei enn mange jevnaldrende.

Men ikke mer annerledes enn at det finnes flere Ung kloster bofellesskap rundt i Norge, og Ung baptist, som står bak tiltaket, ønsker å etabere nye bofellesskap i flere byer.

Hvorfor Ungkloster? spør du kanskje. Svaret Ung baptist selv gir på Ung klosters nettide sier blant annet:

- Fordi vi tror det er bra for unge mennesker som leter etter en vei å følge Jesus, og ønsker et ryggrad i hverdagen rotfestet i tid med Ham og hverandre. Vi tror det er bra for lokalmenigheten som kjenner på et ønske om fornyelse. Vi tror det er bra for Guds rike, fordi vi legger til rette for at vi blir formet av Jesus.

Jentene i Ung kloster på Vatne ved Sandnes har både en oppgave og funksjon i forhold til Sandnes Baptistmenighet og for å styrke egen vekst og modning.

I tilknytning til Ung kloster i Kristiansand har en koblet på utvidelsen Ung kloster - landsby, da en ung jente er tilknyttet fellesskapet uten å bo der. Hvordan det oppleves kan du lese mer om på Ung klosters blogg.  Fredrik Krunenes er nasjonal koordinator for Ung kloster. 

 

Relaterte lenker

Les også

Ung europeisk nettverksbygging

European Baptist Federation Youth arrangerer årlig konferanse for unge ledere i Europa. Ung baptist har sendt deltakere i mange år og dette er en av møteplassene som blir prioritert.
Les mer

Økt fokus på dialog i Ung baptist

Flere unge i organisasjonen sier at de trenger en arena til samtale, at de trenger å bli sett og hørt. Nå vil Ung baptist øke fokuset på dialog.
Les mer

Nye retningslinjer for Frifond i Ung baptist

Mindre jobb for lokallagene, mer rettferdig ordning og fremdeles mulig å få penger til gode ideer!
Les mer
1 - 3 av 87
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone