Sandnesposten om Ung kloster
Sandnesposten om Ung kloster
15 desember 2018
Thea Kristin Reilstad (21) og Brit Janne Helland (21) har valgt en annerledes vei enn mange jevnaldrende.

- To glade «nonner» på Vatne, slik skriver Sandnes posten om Thea Kristin Reilstad (t.v) og Janne Brit Helland, som har valgt å bo i fellesskapet Ung kloster i tilknytning til Sandnes Baptistmenighet. 

Jentene blir omtalt som "nonnene" på Vatne. De flyttet inn i Ungklosters bofellesskap i august, og har altså valgt en annerledes vei enn mange jevnaldrende.

Men ikke mer annerledes enn at det finnes flere Ung kloster bofellesskap rundt i Norge, og Ung baptist, som står bak tiltaket, ønsker å etabere nye bofellesskap i flere byer.

Hvorfor Ungkloster? spør du kanskje. Svaret Ung baptist selv gir på Ung klosters nettide sier blant annet:

- Fordi vi tror det er bra for unge mennesker som leter etter en vei å følge Jesus, og ønsker et ryggrad i hverdagen rotfestet i tid med Ham og hverandre. Vi tror det er bra for lokalmenigheten som kjenner på et ønske om fornyelse. Vi tror det er bra for Guds rike, fordi vi legger til rette for at vi blir formet av Jesus.

Jentene i Ung kloster på Vatne ved Sandnes har både en oppgave og funksjon i forhold til Sandnes Baptistmenighet og for å styrke egen vekst og modning.

I tilknytning til Ung kloster i Kristiansand har en koblet på utvidelsen Ung kloster - landsby, da en ung jente er tilknyttet fellesskapet uten å bo der. Hvordan det oppleves kan du lese mer om på Ung klosters blogg.  Fredrik Krunenes er nasjonal koordinator for Ung kloster. 

 

Les også

Digital sommerleir gjorde inntrykk

Ung baptist sin digitale sommerleir berørte unge mennesker.
Les mer

Ung baptist avlyser sommerleirene

Ikke mulig å gjennomføre på en forsvarlig måte.
Les mer

Økt antall lokallag i Ung baptist

"Etter å ha byttet ut medlemsprogrammet vårt er vi veldig fornøyde med resultatet når vi landet på 179 godkjente lokallag", sier Siri D. Fjeldberg, administrativ leder i Ung baptist.
Les mer
1 - 3 av 93
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone