Ny baptistkirke innvies
Ny baptistkirke innvies
1 desember 2018
Carson Baptist Church i Grimstad har flyttet inn i egen kirkebygning, og 1. desember foregikk den høytidelige innvielsen.

Det er de tidligere lokalene til Grimstad Nordmisjon, som er fra midten av 1980 tallet, som Carson Baptist Church har fått kjøpe. Bygningen har både praktisk og godt tilrettelagt for virksomheten til Carson Baptist Church, som er en av Chin-menighetene innen Det Norske Baptistsamfunn.

Menigheten utgjør nå over 160 personer med smått og stort, bosatt i ulike kommuner i Aust Agder, hovedsakelig i Arendal, Froland og Grimstad, med dette kirkebygget som sitt samlingssted.  De fleste medlemmer er Chin-folk, mange kommet som flyktninger fra Myanmar. Men den er selvsagt en menighet for enhver som tror og blir døpt til Jesus Kristus. De første kom som kvoteflyktninger for rundt 15 år siden. Både lutherske og andre menigheter har åpnet dører for dem, selvsagt også baptistmenigheter i nærliggende Lillesand, og Arendal. Menigheten Carson Baptist Church har vært medlem av Det norske baptistsamfunn siden 2009.

Menighetsnavnet Carson skriver seg tilbake til misjon Arthur Carson, som var den første misjonæren som kom til Chin-staten med det kristne budskapet. Da Arthur Carson og fru Laura kom til Chin-staten i 1899 var det ingen kristne der. I dag er majoriteten av Chin-folket kristne, og spredt rundt i hele verden finner du Chin-menigheter, som denne i Grimstad. I Norge har 15 Chin-menigheter og flere Chin-grupper innen flerkulturelle menigheter tilknytning til Det Norske Baptistsamfunn. 

Ny baptistkirke innvies

Generalsekretær Terje Aadne, hovedstyreleder Magnar Mæland og integrasjonspastor Peter Ngaidam representerte Baptistsamfunnet i innvielsen, og kunne feire sammen med den lokale menigheten og gjester fra ulike steder. 

Bildene er tatt av Peder Martin I Liland.

Vi gratulerer!

 

 

Les også

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

Ber norske kristne være mer kritiske til egen kultur

– Kristne som går i menigheter der folk stort sett ligner dem selv bør være mer ukomfortable med det, sier Gabriel Stephen.
Les mer

Finnes det migrantmenigheter?

Unge mennesker med migrantforeldre kjenner seg ikke igjen i begrepet.
Les mer
1 - 3 av 65
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone