Støtte til nettverksbygging
Støtte til nettverksbygging
10 mai 2018
Ung baptist har fått tilsagn på støtte til prosjektet Unglink som handler om å knytte etablerte kristne organisasjoner og nye migrantgrupper tettere sammen.

Av Siri D. Fjeldberg

- Vi trenger å få et oppdatert bilde av hvem vi er som kristne i Norge. Mange sitter med et utdatert forestilling fordi de fleste i styrende posisjoner og dem som dukker opp på de ulike arrangement ikke er representative for hvordan det ser ut på grasroten. Når man begynner å telle alle, så vil man finne mye mer fargerik gruppe sier Daglig leder Roald Zeiffert. -Vi håper også at økt bevissthet rundt hvem vi er, vil inspirere organisasjoner å sette mer fokus på det multikulturelle, slik at dette segmentet av befolkningen lettere kan identifisere seg med og bli en del av det etablerte organisasjonslivet og tilføre en mangfoldskompetanse vi trenger i møte med et stadig mer mangfoldig samfunn. På den måten vil vi stå styrket i møte med fremtidens utfordringer. En annen ting som er gledelig er at dette vil kunne utvide nettverket mellom tokulturelle til å ikke bare nå innenfor vår egen organisasjon men også utenfor. Større målgruppe gir også større muligheter og flere ressurser rettet mot tokulturell ungdom.

Prosjektleder for Unglink er Espen Thilesen som ser fram til å starte arbeidet. - For meg er det å møte nye mennesker som har en tydelig tro og begeistring for Jesus det som er mest inspirerende. Jeg gleder meg også over å se at tokulturelle får en arena der de ikke opplever å stå på sidelinjen men å være i sentrum. Prosjektet innebærer også å få jobbe sammen med flere andre flinke prosjektmedarbeidere, noe som gjør det både mer morsomt og øker kvaliteten på arbeidet.

En av prosjektarbeiderne er Tim Solwoong Kim, som har filmutdannelse fra Sør-Korea og jobber som volontør for Ung baptist. Han vil i samarbeid med frivillige jobbe med å lage ulike filmer for prosjektet.

Les også

Areopagos overtar baptistenes Ungkloster-arbeid

Areopagos tar over kommunitetsarbeidet Ungkloster fra Ung Baptist. Leder i Ung Baptist Kjell Einar Mong Granholt (t.v) er fornøyd med at Ungkloster-koordinator Fredrik Krunenes fra nyttår blir kollega med leder for Etter Kristus, Ruth Burch Skree, i Areopagos. Håpet er at enda flere skal få øynene opp for et forpliktende kommunitetsliv preget av trospraksis, rytmer og fellesskap i hverdagen sammen med Gud.
Les mer

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Lovsang til alle

Ung baptist satser på lovsang for å rive ned skillelinjer i organisasjonen.
Les mer
1 - 3 av 104
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone