HLT, først i Norge med Bachelorgrad i religion og samfunn
HLT, først i Norge med Bachelorgrad i religion og samfunn
23 mars 2018
Rektor Arne Mella er glad for å kunne tilby et bredere studietilbud ved høyskolen til baptistene og pinsebevegelsen.

Høyskolen for ledelse og teologi (HLT) har en visjon om å utruste mennesker til tjeneste innenfor KIRKE, SKOLE og SAMFUNN.

Kirke
Gjennom  eksisterende bachelorprogram i teologi og ledelse har HLT utdannet hundrevis av studenter til tjeneste i menigheter og kristne organisasjoner.
HLTs fokus på å  kombinere akademisk tyngde med et levende åndsliv, har vist seg å trekke stadig flere studenter, fra en stadig større bredde av kristen-Norge.

Skole og samfunn
NÅ tar høyskolen et stort skritt i å realisere sin visjon om også å utruste mennesker til tjeneste i skole og samfunn.

- Gjennom vårt rykende ferske bachelorstudium i religion og samfunn vil vi gi realkompetanse i religion og samfunnsfag gjennom et studium som er helt unikt i Norge og ”cutting edge” innen sitt felt, heter det i skolens pressemelding.

Fordi religionens plass i samfunnet blir stadig viktigere, ønsker HLT å bidra med dybdekunnskap om møtet mellom religion og samfunn. I skolens nye studium tar en pulsen på hvilke mekanismer og dynamikker som driver dagens samfunnsutvikling. Ser på hvordan ismer og folkebevegelser blir til, og hvordan de former hverdagen her og nå, enten en snakker om feminisme, trans-humanisme, islamisme eller lavkirkelige folkebevegelser.

HLT, først i Norge med Bachelorgrad i religion og samfunn

Litt om studietilbudet
I tillegg til grunnleggende innføring i samfunnsfaglige tradisjoner som sosiologi, verdenshistorie og demokrati, vil du ved HLT kunne fordype deg i aktuelle emner som:

  • Kampen mot moderne slaveri
  • Global rettferdighet – sosial teori og praksis
  • Sosiale bevegelser og den nye digitale offentligheten
  • Mekling og dialogarbeid

Også for pastorer og menighetsarbeidere
I tillegg til å tilby realkompetanse for mennesker som ønsker en verdibasert utdannelse til jobb i skole, organisasjoner, media eller politikk, ønsker vi med dette studietilbudet også å skolere menighetsarbeidere til å møte samfunnets utfordringer og debatter med større forståelse og innsikt.

Skifte
HLT, som eies i fellesskap av Baptistsamfunnet og Pinsebevegelsen står nå foran et stort skifte. Fra å være en skole som først og fremst utdanner menighetsledere, åpner nå HLT dørene for mennesker som ser det som sitt kall å tjene Gud gjennom arbeid i skole og samfunn.

En av de som ønsker HLT sin nye satsning velkommen er Filip Rygg, lederen for tankesmien Skaperkraft;

– Norge trenger miljøer som HLT. Den nye satsningen vil ikke bare være attraktiv for mange studenter, men den vil også være viktig for det Norge vi ønsker i fremtiden. Vi drømmer om å se mange flere heltente, sunne og kompetente samfunnsbyggere og er veldig glad for den jobben HLT gjør og skal gjøre.

 

Les også

Følg utdelingen av Ikkevoldsprisen 2021

12. april kl 14.00 sender vi utdeling av Ikkevoldsprisen 2021 til Safia Abdi Haase fra Halden baptistkirke. Hun er tildelt prisen for sitt store arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.
Les mer

– Ingen religion sier at kvinner skal utsettes for vold

Den norsk‐somaliske sykepleieren Safia Abdi Haase får Ikkevoldsprisen for sitt arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.
Les mer

Viktig pristildeling

Safia Abdi Haase fra Halden er tildelt Ikkevoldsprisen 2021. Abdi Haase er den første kvinnen som får prisen. Hun mottar den i en digital sending mandag 12. april kl. 14.00.
Les mer
1 - 3 av 154
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone