Menighetsplantingen på Sortland – Vi trenger større lokale!
Menighetsplantingen på Sortland – Vi trenger større lokale!
14 mars 2018
De seneste årene ser vi en klar internasjonalisering i arbeidet og vi trenger rom for organisert arbeid for barna.

Av Siri D. Fjeldberg

Det er 10 år siden Ragnar og Siv Hege Hoff startet opp arbeidet på Sortland sammen med Øystein og Siv Elin Lode. Da de startet var det et lokale og ett medlem. Nå er de ca 100 registrerte medlemmer og 25-45 møter jevnlig på gudstjeneste i menigheten Lys i nord - Baptistkirken Sortland.

Ragnar er en etablerer og synes dette arbeidet er utrolig spennende, men det er tøft ved siden av full jobb. - Vi har hele tiden forholdt oss til at både Øystein og jeg jobber full tid ved siden av menighetstjenesten. Det har gjort at vi ikke nødvendigvis har fulgt andres forventning om aktivitetsnivå, men har klart å jobbe stabilt hele tiden. Inspirasjonen finner vi i en forventning til at Gud skal gjøre noe når vi gir av oss selv.

Etter 10 år er det en ny fase. Lokalene er blitt for små, og det er ikke mulig å gi et organisert tilbud til barna som tilhører menigheten. Nytt lokale er det som står øverst på ønskelista. I tillegg ser de problemet med en sårbar ledelse. - Det har vært fint å lede arbeidet, men nå trenger vi å spre ansvaret utover så vi ikke er så sårbare. Vi har flere i menigheten som ønsker å etablere arbeide andre steder i Lofoten, men for å kunne gjøre det trenger vi å fordele ansvaret for det etablerte arbeidet på flere.

I oktober har menigheten 10 års jubileum siden de reetablerte menigheten ved å starte den første husgruppa. Menigheten har flere medlemmer med opprinnelse i Myanmar, i tillegg til at de nå også har medlemmer fra ulike land i Afrika og Midtøsten.

Les også

Klart til bruk ...

Så snart situasjonen rundt korona-pandemien tillater det er Rivermont Ungdomssenter klar til bruk. Byggekomiteen møttes med betryggende korona-avstand.
Les mer

Digitale gudstjenester 3. mai

På den fjerde søndagen i påsketiden inviteres det igjen til digitale gudstjenester og samlinger i Medkila kirke og en lang rekke andre av kirkesamfunnets menigheter.
Les mer

«Se, jeg gjør noe nytt»

12. mars ble kirkedørene stengt. Nå yrer det av kirkeliv på nett.
Les mer
1 - 3 av 165
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone