Menighetsplantingen på Sortland – Vi trenger større lokale!
Menighetsplantingen på Sortland – Vi trenger større lokale!
14 mars 2018
De seneste årene ser vi en klar internasjonalisering i arbeidet og vi trenger rom for organisert arbeid for barna.

Av Siri D. Fjeldberg

Det er 10 år siden Ragnar og Siv Hege Hoff startet opp arbeidet på Sortland sammen med Øystein og Siv Elin Lode. Da de startet var det et lokale og ett medlem. Nå er de ca 100 registrerte medlemmer og 25-45 møter jevnlig på gudstjeneste i menigheten Lys i nord - Baptistkirken Sortland.

Ragnar er en etablerer og synes dette arbeidet er utrolig spennende, men det er tøft ved siden av full jobb. - Vi har hele tiden forholdt oss til at både Øystein og jeg jobber full tid ved siden av menighetstjenesten. Det har gjort at vi ikke nødvendigvis har fulgt andres forventning om aktivitetsnivå, men har klart å jobbe stabilt hele tiden. Inspirasjonen finner vi i en forventning til at Gud skal gjøre noe når vi gir av oss selv.

Etter 10 år er det en ny fase. Lokalene er blitt for små, og det er ikke mulig å gi et organisert tilbud til barna som tilhører menigheten. Nytt lokale er det som står øverst på ønskelista. I tillegg ser de problemet med en sårbar ledelse. - Det har vært fint å lede arbeidet, men nå trenger vi å spre ansvaret utover så vi ikke er så sårbare. Vi har flere i menigheten som ønsker å etablere arbeide andre steder i Lofoten, men for å kunne gjøre det trenger vi å fordele ansvaret for det etablerte arbeidet på flere.

I oktober har menigheten 10 års jubileum siden de reetablerte menigheten ved å starte den første husgruppa. Menigheten har flere medlemmer med opprinnelse i Myanmar, i tillegg til at de nå også har medlemmer fra ulike land i Afrika og Midtøsten.

Les også

Distriktsnytt i posten

Baptistmenigheten i Ballangen har gitt femhundretusen kroner til Rivermont Ungdomssenter. Dette er en storslått gave, og har vært mulig å realisere etter at menigheten solgte baptistkirken i Narvik. Du kan lese mer om denne gaven og andre nyheter i Distriktsnytt, som er på vei til abonnentene.
Les bladet

Tar ikke gjenvalg

Terje Aadne har varslet hovedstyret at han avslutter tjenesten som generalsekretær sommeren 2020, etter ti år som Baptistsamfunnets leder.
Les mer

Tverrkirkelig familieleir

Hva får du hvis du blander baptister, katolikker, NLM-ere, frelsesoffiserer, pinsevenner, normisjonærer, misjonsforbundere og lutheranere? Da får du alle tiders Familieleir på Rivermont.
Les mer
1 - 3 av 160
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone