- Samarbeidet gir oss  en merverdi
- Samarbeidet gir oss en merverdi
13 juli 2017
Det sier festivalansvarlig for Blink, Roger Dahl i en kommentar til KPK-artikkelen der du kan lese mer om de andre arrangørenes erfaringer.

Av Ingunn Marie Ruud, KPK

Fem ulike organisasjoner skal ha familiestevne eller festival på Stavern folkehøgskole i sommer. På rekke og rad har Baptistsamfunnet, Misjonskirken Norge, Frikirken, Metodistkirken og Ungdom i oppdrag ha sine sommeraktiviteter her.

– Organisasjonene samarbeider og har en felles plan for gjennomføringen av stevnene. Slik sparer de både i penger, logistikk og tid, forteller kommunikasjonsleder Trond Filberg i Misjonskirken Norge.

– Dette samarbeidet gjør noe med fellesskapet på tvers av kirkesamfunnene, fortsetter han.

Misjonskirkens familiestevne Liv & Vekst 11. til 16. juli er andremann ut på Stavern Folkehøgskole etter Baptistsamfunnets Blink som pågår fra 5. til 9. juli.

– Vi kan dele på en hel del av rigginga av både telt, hall og hele festivalområdet. Så får vi også mulighet til å sammen jobbe fram en del avtaler på ulike innkjøp og leieavtaler, sier festivalsjef for Liv & Vekst, Tor Marius Langås

Deler erfaringer

– Det viktigste vi får ut av samarbeidet er at vi kan dele og utveksle erfaringer med de andre arrangørene på veldig mye, sier Langås.

Også Børge Greaker som er festivalleder for Visjon, Frikirkens sommerstevne, er fornøyd med samarbeidet.

– Det er både kostnadsbesparende og krever noe mindre opp- og nedrigg fra hver enkelt organisasjon. Siden vi koordinerer ønskene våre overfor skolen, er det lettere å finne frem til gode løsninger. Samtidig er det godt å dele erfaringer og stå skulder til skulder med de andre festivalene, sier han.

Både Langås og Greaker tror samarbeidet letter byrden for ansatte og frivillige som er med, selv om de kanskje ikke er klar over det.

– De fleste er vet nok ikke hvor stor glede og nytte samarbeidet gir, men et godt samarbeid gjør alt lettere som igjen øker trivselen hos hver enkelt leder og deltaker, sier Greaker.

Hele året
Samarbeidet mellom de ulike festivalarrangørene pågår gjennom hele året.

– Gjennom året samles vi i hvert fall to ganger og har mye korrespondanse på e-post og Skype. Så varierer det fra år til år hvilke temaer som tas opp, sier Langås som er festivalsjef for første gang i år.

Etter Liv & Vekst fortsetter Frikirkens familiestevne Visjon fra 19. til 23. juli, deretter er det Sommerfesten til Metodistkirken før Ungdom i Oppdrag avslutter stevnemaratonen med sin GOfest 3. til 6. august.

– På Stavern får vi en veldig fin pakke. Du får samlet alle menneskene innenfor en radius av 500 meter og får tilgang på både camping og rom slik at du kan ha innlosjering på ulike prisnivå, sier Langås.

Det er Frikirken som eier folkehøgskolen og Greaker forteller at det derfor er naturlig for dem å ha Visjon her.

– I tillegg betyr skolens beliggenhet mye, og det er blitt et svært egnet sted for stevner og festivaler på vår størrelse. Stavernhallen og omkringliggende overnattingsmuligheter i svært kort avstand som gjør dette til en relativt kompakt festival, sier han.

Metodistene har tidligere hatt Sommerfesten sin på Drottningborg skole ved Grimstad, men har i år flyttet til Stavern folkehøgskole Fredtun.

– Fredtun er større enn Drottningborg og har bedre fasiliteter. Det ligger dermed godt til rette for langt flere deltagere og et bredere program for unge og eldre, skriver de på sine nettsider.

Familiefokus
Noe de fem sommerstevnene har til felles er at de er for hele familien og har egne opplegg for barn og ungdom i ulike aldersgrupper.

Liv & Vekst har registrert over 1 200 påmeldte totalt. 400 av disse er barn under 12 år og over 300 ungdommer.

– Vi har delt opp møtene på kveldene og det har vært en suksess for å få familier til å komme, sier Filberg.

Deltakerne er samlet til fellesskap i Stavernhallen på formiddagen.

– På kvelden har vi flere samlinger som går parallelt. Vi har fire forskjellige tilbud til barn under 12 år, og to til ungdommene, Stagedive for ungdomsskoleelevene og Across for de som er ferdig med ungdomsskolen, forteller Filberg.

På baptistenes Blink er det to tilbud for barn opp til 13 år, et for de som går på ungdomsskolen og oppover og et eget opplegg for unge voksne.

Visjon til Frikirken har også egne tilbud for barnefamilier, «tweens» (ca 10-13 år) og ungdom over 13.

– Vi er rett under 1.100 påmeldte i år. Før festivalen er over vil over 1.200 mennesker være innom. Halvparten er under 20 år, forteller Greaker.

Metodistenes sommerfest har to tilbud til barn, et til «tweens» og et til ungdom.

På GOfest til Ungdom i oppdrag er barna delt opp i tre grupper, mens ungdommene har sin egen festival. KPK

Illustasjonsbildet: Alle stevnene som samarbeider om arrangeringen på Stavern folkehøgskole Fredtun er familiefokuserte. Her fra Liv & Vekst i 2016. FOTO: Trond Filberg, Misjonskirken Norge

 

Les også

Blink er historie - Utfordring for møteplassene

Det var brått og brutalt da hovedstyreleder Magnar Mæland i sin tale til landsmøtet informerte om at det var slutt. Blink 2018 ble siste året. Hva nå?
Les mer

Høstnummeret er ute

Abonnentene fikk tredje utgave av magasinet Baptist.no i posten sist uke. Nå kan du lese e-versjonen på nettsidene våre.
Les mer

Baptistene dropper sommerstevne

– Det har vært en dramatisk forverring i oppslutning, sier informasjonsleder i Det Norske Baptistsamfunn.
Les mer
1 - 3 av 60
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone