Økumenisk leder
Økumenisk leder
28 mars 2017
Terje Aadne ble i rådsmøtet 2017 gjenvalg som leder for Norges kristne råd for to år.

Av Roger Dahl

Aadne slutter seg til rekken av baptistledere gjennom tidene som har vært tydelig tilstede i det økumeniske landskapet. På rådsmøtet tilø Norges kristne råd ble ha ngjenvalg som leder for en ny toårsperiode.

Tidligere har Billy Taranger hatt samme verv, mens Per Midteide ledet interimsstyret da det økumeniske rådet ble etablert for 25 år siden.

Både Taranger og Midteide har hatt  ulike økumeniske posisjoner på vegne av Baptistsamfunnet. Også andre av våre ledere har vært viktige aktører i det økumeniske landsskapet. Det finnes ingnen samlet oversikt over slike engasjemeny, men for eksempel var Per Øvergaard leder av Norges Frikirkeråd. Markante baptistledere som Peder Eidberg og Nils J. Engelsen var markante aktører i ulike økumeniske sammenhenger, som de to gamle nestorene fra Oslo, Jakob Øhrn og Arnold Øhrn var det i første del av forrige århundre.

For tiden er blant annet Jan Sæthre, Skien leder av Kirkens Nødhjelps representantskap. Siri Dufset Fjeldberg, Hamar er med i Bibelleseringens styre, Ola Liland, Halden er med i styret til Hjelp jødene hjem, Roger Dahl, Drammen leder styret til Sandomstiftelsen, Ingrid Ese Folkestad, Bykirka Lillehammer er styreedlem i Familie@Medier, Hau Puch Doan, Det vietnamesiske baptistmenighet i Oslo, er styremedlem i K-stud og Mette Marie Hebnes er med i ledelsen av styret til Kristent Interkulturelt arbeid.

 

 

 

Les også

Julen – en vandring og medvandring i lyset

Generalsekretær Terje Aadne skriver i sin julehilsen til landets baptister at julen en en god anledning til takknemlighet for måten Jesus har lyst opp livsveien på!
Les mer

Ny trossamfunnslov utfordrer

Generalsekretær Terje Aadne er tydelig i sin kommentar til forslaget om lov om tros- og livssynssamfunn.
Les mer

Kan Jesu verdisyn være lakmustesten på vår dialog og vår verdipolitikk?

Stem på de politikerne som har en grunntone i sitt verdisyn og sin retorikk som matcher det Jesus sa og gjorde og som bygger opp under rettferdighet, tillit og frihet. Norske og kristne verdier har blitt løftet frem som viktige i årets valgkamp.
Les mer
1 - 3 av 25
1 2 3 4 5 ... 9 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone