Fargerikt tilskudd
Fargerikt tilskudd
19 februar 2017
Søndag 12. februar feiret vi at Ethiopian Evangelical Church (EEC) er blitt tatt opp som medlem i Baptistsamfunnet.

Av Mette Marie Hebnes

Det er en fargerik gjeng som møtes i Normisjonslokaler i tilknytning til Storsalen hver søndag. I flotte kapper og med stort engasjement tok lovsangskoret oss med inn i en annen verden av tilbedelse. Pastor Yohannes Teffera delte litt av historien bak EEC, og også om utfordringer de står som menighet.  

Vi fikk flotte hilsener fra pastorer og ledere i Baptistsamfunnet, og generalsekretær Terje Aadne holdt en varm tale om Jesus – den store forskjellen ut fra Hebreerne 1. Han viste til en lang historie sammen fra 2006 hvor vi ble kjent med pastor Gemetchu som nå er en del av ledelsen i EEC, og uttrykte stor glede over at EEC er blitt en del av Baptistsamfunnet.

Felleskap gir styrke

Bente Sandtorp, leder i menighetsplantingen Home, pekte på styrken ved å stå sammen og oppfordret menigheten til å være aktive i sin nye familie.

Linda Aadne, pastor i Gardermoen Kristne Fellesskap, trakk linjene fra den etiopiske hoffmannen som fikk høre evangeliet og brakte det videre til sin nasjon – og hvor mennesker i EEC nå står i samme tjeneste som en forlengelse av dette kallet.

Temesgen Khassai hilste på vegne av Høyskolen for Ledelse og Teologi, og sa blant annet at hvis de ønsket å møte en etiopier på en kristen høyskole, var det bare å komme til HLT!

Stå sammen

Mette Marie Hebnes viste til den store visjonen i Johannes åpenbaring hvor vi alle en dag skal stå sammen og prise Gud, og viste til betydningen både av å tilbe Gud ut fra egen kultur og språk, og samtidig stå sammen i et større lag og på den måte reflektere mer av hvem Gud er.

Etter gudstjenesten ble det servert et herlig måltid med injerra og alle salgs herligheter som hører med til Etiopias nasjonalrett!

Les også

Finnes det migrantmenigheter?

Unge mennesker med migrantforeldre kjenner seg ikke igjen i begrepet.
Les mer

– Nasjonene er i byene

Misjonens framtid er i byene og kirkene må lære å tilpasse seg storbyens mangfold, mener den amerikanske teologen og pastoren Ray Bakke.
Les mer

Glede over ny menighet

Telemark Chin Baptist Church ble tatt opp som ny medlemsmenighet i landsmøtet 2019.
Les mer
1 - 3 av 107
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone