Spennende rapport fra Adazi
Spennende rapport fra Adazi
30 september 2016
Det har vært god utvikling i menighetsplantingen Kaspars Sterns har ledet an i Latvia. I nesten fem år med øknomisk støtte fra Norge.

Av Roger Dahl

I november 2011 besøkte jeg menighetsplantingen Kaspars Sterns leder i Adazi, like utenfor Latvias hovedstad Riga. Da var det en liten gruppe, samlingene var i et privat hjem, men målet var klart. Steern og hans medarbeidere var i gang med å plante menighet, som skulle gjøre en tydelig forskjell i Adazi.

Jeg gledet meg til å høre Kaspars Sterns fortelle om arbeidet i Adazi på årsmøtet for European Baptist Federation i september. Jeg var spent på utviklingen i Adazi.

– Vi var omkring 12 i starten, fortalte Sterns. Noen bodde i området fra før, mens andre hadde flyttet til for å være med på plantingen. Etter en stund flyttet noen ut igjen, og Sterns fortalte at de da hadde vært i tvil om fortsettelsen.

Nå, fem år senere kan han fortelle at det har vært en god utvikling. Underveis har en hatt grillkvelder, foreldreseminarer med opp til 100 deltakere. Mange av dem er ikke kristne. Sterns fortsetter med å fortelle om ekteskapskurs, barneprogram og et bevisst ønske om å tjene.

Vise Jesus

– Vi ønsker å vise Jesus til samfunnet. Menigheten har delt ut mat, blant annet rundt juletider, hjulpet eldre med vinterveden, og slik sett vist at de bryr seg om andre mennesker.

Alt dette har ført til kontakt med mange ikke-kristne. Foreldre som sender barna på søndagsskole, og et gudstjenestefellesskap dr det er viktig å se at folk blir etterfølgere mer enn bare deltakere.

–  Vi har lært mye underveis, sier Sterns, som også er nasjonal koordinator for baptistenes menighetsplating i Latvia.

Han ramser om at planting er god metode for å gjøre ting på nye måter. At det er viktig å være fokusert på Guds vilje. Noe som betyr at en sier nei til ting og aktiviteter en ikke opplever er det. Dessuten, og det er nok en vesentlig lærdom er det viktig å ha fokus på hele mennesket, både ånd, sjel og kropp.

Bønn er nødvendig

– Det er hardt jordsmonn i Adazi, avslutter Sterns med å fortelle. Han forklarer det slik:

– Vi opplever at det er krevende å nå nye mennesker. Dette er et typisk familie- og middelklasse område.

– Vår eneste mulighet til å nå gjennom er ved Guds ånd. Det betyr fokus på bønn. Selv om vi ikke ser resultater raskt stoler vi på Gud og hva han vil gjøre. Før eller siden vil vi påvirke samfunnet. Se forandede liv, ekteskap og familier i Adazi avsluttet Sterns.

MIssion Partnership

Menigetsplantingen i Adazi har vært et av menighetsplatingsprosjektene European Baptist Federation har støttet gjennom ordningen Mission Partnership, som handler om å plante menigheter sammen. Noen gir økonomisk støtte, mens andre får en mulighet til å bygge Guds rike på grunn av det. I hovedsak har ideen vært at kirkesamfunnene i Vest-Europa har bidratt med midler til arbeid i Øst-Europa, som økonomisk sett har vært dårligere stilt.

Gardermoen kristne fellesskap og Eidsvoll Baptistmenighet har vært med å støtte arbeidet i Adazi gjennom Mission Partnership ordningen.

Baptistsamfunnet i Latvia har en offensiv politikk med hensyn til menightsplantinger, og har et mål om på plant 100 nye menigheter, og ved det doble antall menigheter.

Les også

Studietur til Tyrkia

Vi selger noen få restplasser på studieturen for baptistledere til Tyrkia 6.-12. september.
Les mer

Vi må hjelpe

Baptistkirken i Drammen bærer navnet Eben Eser. Det betyr "Hittil har Herren hjulpet". Vi ber om at Herren vil fortsette å hjelpe - og nå spesielt folket i Ukraina
Les mer

Myanmar trenger vår oppmerksomhet, nå!

«Situasjonen i Myanmar er hjerteskjærende, og våre brødre og søstre i Myanmar ber oss om å ikke glemme dem. Flere norske kirkesamfunn og hjelpeorganisasjoner er sterkt engasjert i Myanmar, de trenger vår støtte.
Les mer
1 - 3 av 209
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone