Fornyet kontakt inspirerer
Fornyet kontakt inspirerer
9 desember 2016
Kontakten mellom baptistene i Nord-Norge og Rivermont Avenue Baptist Church er gjenopprettet etter nesten 70 år.

Av Roger Dahl

For nesten 70 år siden kom pastor Josef Nordenhaug hjem til Norge med 8000 dollar i kofferten, som var gaver fra menigheten han da betjente i USA til gjenreisning og evangelisk arbeid i det hardt krigsrammede hjemlandet Norge.

Rivermont Avenue Baptist Church ligger i Lynchburg i staten Virginia i USA. Den tradisjonsrike menigheten, som har fått gitt navn til baptistenes ungdomssenter i Nord-Norge ble stiftet i 1896, og var på sitt største en menighet med over 1200 medlemmer.  I årene 1941 til 48 var nordmannen Nordenhaug pastor i menigheten, og fikk altså gleden av å reise hjem til gamlelandet med den store misjonsgaven.

Blant annet brukte han av disse midlene som startkapital i oppbyggingen av Rivermont utenfor Harstad. Det må ha vært spesielt for Nordenhaug å bringe denne gaven til sine venner i Norge. Et land han gjennom krigsårene hadde vært fohindret fra å ha kontakt med, selv til sin nærmeste familie.

Josef Nordenhaug, som vokste opp i Norge, betjente flere menigheter i USA, var rektor ved Baptist Theological Seminary i Sveits, og ble i 1960 valgt til generalsekretær i Baptist World Alliance, som han tjente som til sin død, 18. september 1969. 

Pastor Magnus Lund, som vokste opp rett over fjorden for ungdomssenteret og er pastor i Kvæfjord Baptistmenighet var nylig i USA. Han besøkte da Rivermont Avenue Baptist Church for å uttrykke norske baptisters takknemlighet.  Menigheten har i ettertid publisert en film om gaven som ble gitt og den fornyede kontakten som er opprettet.

Les også

Stolt historie

For 160 år siden ble den første norske baptistmenigheten stiftet. Til 150 årsmarkeringen lagde vi film som vi gjerne deler på nytt!
Les mer

Vi måtte jo gjøre noe

I korona-tiden har mange menigheter vist stor kreativitet for å tilpasse seg en tid hvor det ikke har vært mulig å samles fysisk. På Ålgård har en også laget digital søndagsskole!
Les mer

Klart til bruk ...

Så snart situasjonen rundt korona-pandemien tillater det er Rivermont Ungdomssenter klar til bruk. Byggekomiteen møttes med betryggende korona-avstand.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone