Fornyet kontakt inspirerer
Fornyet kontakt inspirerer
9 desember 2016
Kontakten mellom baptistene i Nord-Norge og Rivermont Avenue Baptist Church er gjenopprettet etter nesten 70 år.

Av Roger Dahl

For nesten 70 år siden kom pastor Josef Nordenhaug hjem til Norge med 8000 dollar i kofferten, som var gaver fra menigheten han da betjente i USA til gjenreisning og evangelisk arbeid i det hardt krigsrammede hjemlandet Norge.

Rivermont Avenue Baptist Church ligger i Lynchburg i staten Virginia i USA. Den tradisjonsrike menigheten, som har fått gitt navn til baptistenes ungdomssenter i Nord-Norge ble stiftet i 1896, og var på sitt største en menighet med over 1200 medlemmer.  I årene 1941 til 48 var nordmannen Nordenhaug pastor i menigheten, og fikk altså gleden av å reise hjem til gamlelandet med den store misjonsgaven.

Blant annet brukte han av disse midlene som startkapital i oppbyggingen av Rivermont utenfor Harstad. Det må ha vært spesielt for Nordenhaug å bringe denne gaven til sine venner i Norge. Et land han gjennom krigsårene hadde vært fohindret fra å ha kontakt med, selv til sin nærmeste familie.

Josef Nordenhaug, som vokste opp i Norge, betjente flere menigheter i USA, var rektor ved Baptist Theological Seminary i Sveits, og ble i 1960 valgt til generalsekretær i Baptist World Alliance, som han tjente som til sin død, 18. september 1969. 

Pastor Magnus Lund, som vokste opp rett over fjorden for ungdomssenteret og er pastor i Kvæfjord Baptistmenighet var nylig i USA. Han besøkte da Rivermont Avenue Baptist Church for å uttrykke norske baptisters takknemlighet.  Menigheten har i ettertid publisert en film om gaven som ble gitt og den fornyede kontakten som er opprettet.

Les også

Ga Gud et løfte

- Nå skal jeg trappe ned! Ordene tilhørte Ernst Selvik, som helt klart må ha problemer med sin personlige brems, for i en alder av 76 år har han ombestemt seg. Engasjementet for Rivermont er på plass.
Les mer

Slik det en gang var på Holtet

Baptistsamfunnet kjøpte Holtet gård i Bærum i 1950. Også parken ned mot sjøen, som på 1930-tallet var utrolig velholdt. På eiendommen ligger i dag Holtekilen folkehøgskole og Høyskolen for Ledelse og Teologi. (Bildet er fra Bærum biblioteks samlinger. )
Les mer

Felles møtested, ledertrening og misjonsturer

Dette var temaene på Ung baptist sitt kontaktsutvalgsmøte (KU) i helga, hvor styret, staben, og representanter fra baptistsamfunnet og distriktene var samlet.
Les mer
1 - 3 av 236
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone