Fornyet kontakt inspirerer
Fornyet kontakt inspirerer
9 desember 2016
Kontakten mellom baptistene i Nord-Norge og Rivermont Avenue Baptist Church er gjenopprettet etter nesten 70 år.

Av Roger Dahl

For nesten 70 år siden kom pastor Josef Nordenhaug hjem til Norge med 8000 dollar i kofferten, som var gaver fra menigheten han da betjente i USA til gjenreisning og evangelisk arbeid i det hardt krigsrammede hjemlandet Norge.

Rivermont Avenue Baptist Church ligger i Lynchburg i staten Virginia i USA. Den tradisjonsrike menigheten, som har fått gitt navn til baptistenes ungdomssenter i Nord-Norge ble stiftet i 1896, og var på sitt største en menighet med over 1200 medlemmer.  I årene 1941 til 48 var nordmannen Nordenhaug pastor i menigheten, og fikk altså gleden av å reise hjem til gamlelandet med den store misjonsgaven.

Blant annet brukte han av disse midlene som startkapital i oppbyggingen av Rivermont utenfor Harstad. Det må ha vært spesielt for Nordenhaug å bringe denne gaven til sine venner i Norge. Et land han gjennom krigsårene hadde vært fohindret fra å ha kontakt med, selv til sin nærmeste familie.

Josef Nordenhaug, som vokste opp i Norge, betjente flere menigheter i USA, var rektor ved Baptist Theological Seminary i Sveits, og ble i 1960 valgt til generalsekretær i Baptist World Alliance, som han tjente som til sin død, 18. september 1969. 

Pastor Magnus Lund, som vokste opp rett over fjorden for ungdomssenteret og er pastor i Kvæfjord Baptistmenighet var nylig i USA. Han besøkte da Rivermont Avenue Baptist Church for å uttrykke norske baptisters takknemlighet.  Menigheten har i ettertid publisert en film om gaven som ble gitt og den fornyede kontakten som er opprettet.

Les også

Til Langesund

Gabriel Stephens begynner i september i Langesund Baptistmenighet etter åtte år i Skien Baptistmenighet. Fokus skal fortsatt være ungdom.
Les mer

Nye ungdomsarbeidere til Skien

Ekteparet Sarah Ørnevik og Caleb Kasper er engasjert som nye ungdomarbeidere i Skien Baptistmenighet. Vi gleder oss over nye medarbeidere i Skien.
Les mer

Distriktsnytt i posten

Baptistmenigheten i Ballangen har gitt femhundretusen kroner til Rivermont Ungdomssenter. Dette er en storslått gave, og har vært mulig å realisere etter at menigheten solgte baptistkirken i Narvik. Du kan lese mer om denne gaven og andre nyheter i Distriktsnytt, som er på vei til abonnentene.
Les bladet
1 - 3 av 232
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone