Baptistene har kjøpt retttighetene
Baptistene har kjøpt retttighetene
22 mars 2011
Tirsdag ble avtalen underskrevet som gir baptistenes barne- og ungdomsorganisasjon rettigheter til til trosopplæringsprosjektet Levende tro.

Av Anders Artmark Aanensen (www.misjonsforbundet.no)

Misjonsforbundet UNG har arbeidet i flere år med å utvikle konseptet Levende tro - et pedagogisk rammeverk for trosopplæring i hjem og menighet. Interessen for ressursene som er utarbeidet har vært stor, og tirsdag kjøpte Norske baptisters barne- og ungdomsforbund (NBUF) rettigheter til å bruke ressursene og merkevaren Levende tro.

Godt signal
Vi har gjort en avtale med NBUF hvor de kjøper seg inn i Levende tro. Det betyr at de får tilgang til å tilpasse papirressurser til sin egen kontekst. Da kan de selge til sin egen organisasjon og sette sitt navn i tillegg på det. De kan endre innhold, men ikke profil, forklarer daglig leder Anne Margrethe Ree Sunde i Misjonsforbundet UNG. - For oss er det et veldig godt signal at vi har laget ressurser som et annet kirkesamfunn ønsker å bruke. Det gir oss også en ekstra inntekt som gir mulighet til å utvikle nye ressurser, fortsetter hun.

Dekker behov
Daglig leder Roald Sikveland i NBUF tror ressursene dekker et behov i menighetene som er tilknyttet baptistsamfunnet. - Da vi presenterte Levende tro på medarbeiderkonferansen vi holdt forrige uke, opplevde vi at det var svar på mange av spørsmålene som menighetene hadde. Flere menigheter ønsket å ta i bruk ressursene med en gang, sier Sikveland. - Vi har arbeidet hardt for integrering av innvandrere de siste fem-seks årene og lykkes ganske bra med det. Men mye ressurser er blitt brukt, og andre ting har kommet litt i bakgrunnen. Ved å bruke UNG sine ressurser så har vi kunne ta et større sprang i arbeidet med trosopplæring enn hvis vi hadde måtte begynne fra bunnen av. I flere av baptistmenighetene ser vi at det er få barn igjen, forklarer han.
Enkelt og praktisk
Sikveland synes Levende tro er både enkelt og praktisk rettet. - Vi synes det er anvendelig og veldig tydelig på hva vi kan gjøre både i menighet og hjem. Det er lett å gripe fatt i og få et sted å starte. Også synes vi tanken bak er bra med at vi ikke bare gjør alt nytt, men legger en ekstra dimensjon til alt det gode arbeidet som blir gjort. Anne Margrethe Ree Sunde holdt seminar på den nevnte medarbeiderkonferansen. - Det var et veldig positivt møtepunkt med et våkent publikum som var interessert og kom med gode spørsmål. Samtidig var det for meg et stort øyeblikk å få presentere noe vi har utviklet selv og har stor tro på, sier hun og legger til: - La oss håpe deltakerne på Lederkonferansen til helgen er like interessert.

Pilotmenigheter
Det ser i hvert fall ut som menighetene i Misjonsforbundet også er interessert

. - Vi har allerede fått inn søknader om å være pilotmenighet for Levende tro. 6-7 søknadsskjemaer er sendt ut til menigheter som skal diskutere det innad før de bestemmer seg, og noen har svart. Vi synes det er veldig positivt at det kom så mye respons raskt - det viser at vi treffer noe som menighetene synes er aktuelt, forteller Ree Sunde.


Bilde: Daglig leder Anne Margrethe Ree Sunde i Misjonsforbundet UNG og daglig leder Roald Sikveland i NBUF skrev tirsdag under en avtale som gir NBUF rett til å bruke ressursmateriale for Levende tro.

Les også

Ny frikirkelig konferanse for trosopplæring

Med inspirasjon fra USA ønsker norske frikirker i høst å utruste pastorer, ledere og andre til å gi videre en tro som varer til neste generasjon.
Les mer

Alternativ konfirmasjon

Raufoss Baptistmenighet inviterer til å være gjest i konfirmasjonstiden.
Les mer

Forfatter med gråten i halsen

Foreldrene er trosopplæringens missing link, mener Linda Andernach Johannesen. Nå har hun skrevet bok for å hjelpe både fortvilte menigheter og famlende foresatte.
Les mer
1 - 3 av 33
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone