Oppfordrer baptistene til å være lys og salt i samfunnet
Oppfordrer baptistene til å være lys og salt i samfunnet
28 oktober 2011
I sin rapport til årsmøtet i European Baptist Federation (EBF) sa organisasjonens generalsekretær Tony Peck at Jesus er Herre - også over samfunnet.

- Selv i et sekulært samfunn kan ikke kristne tillate at de selv eller deres tro blir skjøvet til side i et privat hjørne. Kristne tror at Jesus er Herre - ikke bare i kirkene, men også i verden og i vårt samfunn, sa Peckog la til:
- På grunn av det, må de passe på at deres stemme blir hørt. Dette gjelder spesielt for baptister.

Siden starten, for over 400 år siden, har de alltid krevd religiøs frihet for alle og skille mellom kirke og stat. For om Jesus Kristus er Herre, kan ingen regjering bestemme hvordan dets folk skal tilbe Gud. I tillegg skal ingen religiøs tradisjon favoriseres foran andre, understrekte Peck.

I forbindelse med dette, roste han den kristne stemme etter de tragiske terrorhendelsene i Norge 22. juli, etter urolighetene i England, og under revolusjonen i flere arabiske stater. I alle disse tilfellene, lyttet de til andre, inkludert representanter for andre religioner. Noen ganger representerte de samme posisjonene, noen ganger forskjellige posisjoner.

Kristne er alltid kalt til å bygge gode relasjoner med menneskene rundt dem. De må imidlertid ikke begrense dette til moralske og etiske spørsmål. Andre utfordringer, som rettferdighet for de fattige, for undertrykte minoriteter, fredelige relasjoner mellom ulike kulturer og religiøse grupper, miljøvern, utdanning og politikk, er også viktig.

I denne sammenheng uttrykte Peck takk for engasjementet til avtroppende tidligere EBF president Valeriu Ghiletchi (Chisinau), som tilhører den moldovske nasjonalforsamlingen. Etter to år med vervet overlater han ansvaret sin etterfølger, tyske Hans Guderian (Berlin).

Ghiletchi ba lidenskapelig om sosiale endringer i Moldova på grunnlag av den kristne tro. Peck henvist videre til britisk jurist Professor Malcolm Evans (Bristol), en internasjonalt anerkjent ekspert på menneskerettigheter og religionsfrihet, som selv er en baptist, og som var plenums foredragsholder på den siste høringen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Roma, om hat-kriminalit overfor kristne.

Peck understrekte at de kristne ikke må trekke seg inn fromme gettoer, men må være salt og lys i samfunnet. EBF omfatter 55 baptistsamfunn i Europa, Midtøsten og Sentral-Asia, med over 800.000 medlemmer.

Les også

Ønsker å være til velsignelse for baptistene

European Baptist Federation la nylig ut et intervju som deres informasjonsmedarbeider Tim SolWoong Kim har gjort med generalsekretær Bjørn Bjørnø.
Les mer

Utsetter EBF-konferansen til 2023

På grunn av Covid-19 pandemien har Tony Peck i EBF nå informert om at misjonskonferansen Sent2021 ikke kan gjennomføres, men utsettes til juli 2023.
Les mer

Ung europeisk nettverksbygging

European Baptist Federation Youth arrangerer årlig konferanse for unge ledere i Europa. Ung baptist har sendt deltakere i mange år og dette er en av møteplassene som blir prioritert.
Les mer
1 - 3 av 50
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone