Oppfordrer baptistene til å være lys og salt i samfunnet
Oppfordrer baptistene til å være lys og salt i samfunnet
28 oktober 2011
I sin rapport til årsmøtet i European Baptist Federation (EBF) sa organisasjonens generalsekretær Tony Peck at Jesus er Herre - også over samfunnet.

- Selv i et sekulært samfunn kan ikke kristne tillate at de selv eller deres tro blir skjøvet til side i et privat hjørne. Kristne tror at Jesus er Herre - ikke bare i kirkene, men også i verden og i vårt samfunn, sa Peckog la til:
- På grunn av det, må de passe på at deres stemme blir hørt. Dette gjelder spesielt for baptister.

Siden starten, for over 400 år siden, har de alltid krevd religiøs frihet for alle og skille mellom kirke og stat. For om Jesus Kristus er Herre, kan ingen regjering bestemme hvordan dets folk skal tilbe Gud. I tillegg skal ingen religiøs tradisjon favoriseres foran andre, understrekte Peck.

I forbindelse med dette, roste han den kristne stemme etter de tragiske terrorhendelsene i Norge 22. juli, etter urolighetene i England, og under revolusjonen i flere arabiske stater. I alle disse tilfellene, lyttet de til andre, inkludert representanter for andre religioner. Noen ganger representerte de samme posisjonene, noen ganger forskjellige posisjoner.

Kristne er alltid kalt til å bygge gode relasjoner med menneskene rundt dem. De må imidlertid ikke begrense dette til moralske og etiske spørsmål. Andre utfordringer, som rettferdighet for de fattige, for undertrykte minoriteter, fredelige relasjoner mellom ulike kulturer og religiøse grupper, miljøvern, utdanning og politikk, er også viktig.

I denne sammenheng uttrykte Peck takk for engasjementet til avtroppende tidligere EBF president Valeriu Ghiletchi (Chisinau), som tilhører den moldovske nasjonalforsamlingen. Etter to år med vervet overlater han ansvaret sin etterfølger, tyske Hans Guderian (Berlin).

Ghiletchi ba lidenskapelig om sosiale endringer i Moldova på grunnlag av den kristne tro. Peck henvist videre til britisk jurist Professor Malcolm Evans (Bristol), en internasjonalt anerkjent ekspert på menneskerettigheter og religionsfrihet, som selv er en baptist, og som var plenums foredragsholder på den siste høringen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Roma, om hat-kriminalit overfor kristne.

Peck understrekte at de kristne ikke må trekke seg inn fromme gettoer, men må være salt og lys i samfunnet. EBF omfatter 55 baptistsamfunn i Europa, Midtøsten og Sentral-Asia, med over 800.000 medlemmer.

Les også

Alan Donaldsson kommer til landsmøtet i Skien

Generalsekretær i European Baptist Federation Alan Donaldson kommer til Skien i forbindelse med landsmøtet i Baptistkirken Norge 7.-9. juni.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer
1 - 3 av 54
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone