Chin-folket har gitt over 90 000 kroner
Chin-folket har gitt over 90 000 kroner
14 november 2011
Store grupper av Kachin-folket er på flukt. Chin-folket i Norge og mange andre grupper har bidratt med penger. Baptistsamfunnet har også oppfordret menighetene til å gi gaver.
Store grupper av Kachin-folket er på flukt. Chin-folket i Norge og mange andre grupper har bidratt med penger. Baptistsamfunnet har også oppfordret menighetene til å gi gaver. Kampene mellom Kachin Indepence Army og det burmesiske militæret er intensivert de siste ukene. Titusener er drevet på flukt. En  frykter nå for situasjonen deres da vinteren er i vente og de ikke har nok klær og utstyr. Kachin er en minoritet innen chin-folket i Burma, der store grupper har kommet til Norge, og mange har blitt en del av Baptistsamfunnet.  I Norge er det omkring 70 kachin, omtrent alle er baptister og medlem i en lokal baptistmenighet her i Norge. Kachin-folket bor helt nord i Burma. Mens det er mange signaler om lettelser omkring militærregimet i Burma, opplever Kachin-folket det motsatte, der konfliktene nå driver folket på flukt, uten at det i realiteten finnes noe sted å flykte unna til.  Innfor vinteren er mange naturligvis urolige for hvordan de skal få nødvendige forsyninger, og venner over hele verden ønsker å bidra med hjelp. Også baptistene i Norge er venner av Kachin-folket, og vi kan være med å hjelpe.  Vi vil derfor utfordre menigheter og enkeltpersoner til å delta med gaver til den krigsherjede befolkningen. Dem som vil gi gaver til hjelp for Kachin-folket kan sende gavene til Det Norske Baptistsamfunn på konto 3000 15 13105, og merke gavene med Kachin.  Vi har gode kanaler for å sikre at midlene virkelig kommer den nødlidende befolkningen til gode. Les mer om Chinfolkets innsamling Les om konflikten på Burmakomiteens nettsted

Les også

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

Burmesisk pastor sørger over drepte slektninger

– Krisen i Burma blir verre og større dag for dag, sier Peter Ngaidam som er sterkt berørt av og engasjert i kampen mot hjemlandets militærregime. Foto: Stein Gudvangen, KPK.
Les mer

Stiller opp for Myanmar

Baptister fra hele verden stiller opp for Myanmar med et ønske om å løse den fortvilte situasjonenmilitæret har satt landet og befolkningen i.
Les mer
1 - 3 av 224
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone