Stiller opp for Myanmar
Stiller opp for Myanmar
30 april 2021
Baptister fra hele verden stiller opp for Myanmar med et ønske om å løse den fortvilte situasjonenmilitæret har satt landet og befolkningen i.

Denne helgen, 28. april til 2. mai, har baptister verden rundt et tydelig fokus på Myanmar. Fra flere land jobbes det inn mot politiske myndigheter og FN med sikte på å få til politiske løsninger. Og baptistkirker verden rundt samler inn midler til hjelp for dem som kjemper kanmpen for landet sitt. Ikke minst er det stort engasjement blant folk fra MYanmar som bor andre steder i verden.
Les mer

Vi vil utfordre alle som skal feire gudstjeneste denne helgen om å ta med Myanmar og situasjonen der i forbønn og omtale. I tillegg vil vi fortsatt anbefale innsamlingsaksjonen vår. Vi har samlet inn over 230.000 kroner, men synes det er behov for mer enn det.  Vi kan forsikre at våre samarbeidspartnere ikke støtter kjøp av våpen, men står for den ikkevoldlige linjen i kampen mot militæret. Så langt har 20.000 dollar kommet fram til mottakerne.
Les mer

I tillegg jobber vi her i Norge overfor myndighetene for å få tilgang på økonomiske midler. Og for å holde situasjonen mange kommer i som flyktninger klart for myndighetene, slik at en igjen kan se i retning mot flyktninger fra Myanmar. VI jobber og i samarbeid med ulike bistandsorganisasjoner, slik at vi kan være med å bidra til at flest mulig får hjelp.

Peter Ngaidam forteller oss at situasjonen inne i Myanmar blir stadig mer prekær, der lokalbefolkningen utsettes for stor grad av kontroll, men også blir hindret i å kunne klare seg økonomisk og ressursmessig. 

Stiller opp for Myanmar

Les også

Burmesisk pastor sørger over drepte slektninger

– Krisen i Burma blir verre og større dag for dag, sier Peter Ngaidam som er sterkt berørt av og engasjert i kampen mot hjemlandets militærregime. Foto: Stein Gudvangen, KPK.
Les mer

Myanmar trenger vår oppmerksomhet, nå!

«Situasjonen i Myanmar er hjerteskjærende, og våre brødre og søstre i Myanmar ber oss om å ikke glemme dem. Flere norske kirkesamfunn og hjelpeorganisasjoner er sterkt engasjert i Myanmar, de trenger vår støtte.
Les mer

Ber om støtte til befolkningen i Myanmar

I Myanmar er det mange som lider etter militærkuppet i februar. Eksilregjeringen, der religiøse minoriteter har fått mer plass, ber om engasjement og støtte.
Les mer
1 - 3 av 32
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone