Baptistgeneralen ønsker seg nye menigheter
Baptistgeneralen ønsker seg nye menigheter
25 januar 2013
Baptistsamfunnet ønsker å satse på menighetsplanting som en viktig del av nasjonal misjon.
Baptistsamfunnet ønsker å satse på menighetsplanting som en viktig del av nasjonal misjon. Det var Generalsekretær Terje Aadne og Øystein Lode fra hovedstyre som la fram for landsmøte baptistsamfunnets strategi for nasjonal misjon. Av Carl Peter Vikdal Målet for 2013 er to nye menigheter og det er  seks nye menigheter i prosess. Det er i dag 95 baptistmenigheter i Norge. Målet var 100 innen 2020, noe som altså er godt innenfor rekkevidden. Vår urbane satsning heter Home Oslo, og er en husfelleskapsmenighet. Ellers nevnte Aadne også Bykirka i Lillehammer som en annen menighet som er i emninga. Det har de siste åra blitt mange nye Baptistmenigheter i Norge. De aller fleste nye menigheter i Baptistsamfunnet er immigrantmenigheter.  Nå ønsker også Baptistene i Norge å satse på menigheter som retter seg mot nordmenn. Det vil også være en videre satsning på flerkulturelle menigheter, understreker Mette Marie Bommen som er integrasjonsleder i Det Norske Baptistsamfunn. Baptistsamfunnet vil nå jobbe med et nettverk for menighetsplantere. Ingen skal trenge å stå alene i jobben med å etablere nye menigheter. Derfor kommer det til og bli kurs og utrustning av både veiledere og ledere for menighetsplanting. Dette vil skje gjennom DAWN-Norge som er et tverrkirkelig menighetsplaning nettverk. Menighetsplanting er en del av strategien for å nå ut med Guds rike i Norge, understreket Aadne som sin oppsummering av debatten.

Les også

Generalsekretær i ti år

«Det sterkeste inntrykket er takknemligheten til alle de som utrettelig i store og mindre menigheter rundt i landet gir av livene sine for at mennesker skal ha et menighetsfellesskap og få møte Kristus i lokalsamfunnet.
Les mer

Takk og innsettelse

I landsmøtets samling søndag formiddag ble skiftet av generalsekretær markert med takk til Terje Aadne og innsettelse av Bjørn Bjørnø. Se gjerne opptak av gudstjenesten i artikkelen.
Les mer

Er med på laget fra august

Generalsekretærkandidat Bjørn Bjørnø er tilsatt i en engajsementstilling fra august til oktober, og vil bruke tiden fram til landsmøtet for å bli bedre kjent med baptistene.
Les mer
1 - 3 av 138
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone