Hørt på regional ledersamling i Midt Norge
Hørt på regional ledersamling i Midt Norge
10 august 2015
Mange positive tilbakemeldinger fra Midt-Norge på regional ledersamling.

 Av Øystein Lode

Ålesund: Det er over to år siden chin- og karengruppene stiftet egne menigheter. Etter at de som ble igjen i Ålesund baptistmengihet hadde summet seg litt begynte de å tenke nytt. På lørdagskvelden begynte de med samlinger. I løpet av de tre årene har ca 80 personer vært innom, en fra Nigeria ble døpt og mange berørt på ulike møter. Etter å ha vært såret i oppbruddet har de forsonet seg med situasjonen. Chinmenigheten har igjen begynt å ta kontakt med den opprinnelig norske gjengen. Det rapporteres om et varmt åndelig liv i Chingjengen.

Kristiansund: Etter først å ha vært veldig optimistisk i arbeid her kom det til et punkt der evangelist Steinar Vikestad holdt på å gi opp. Så ringte en person og spurte om å få låne lokalet. Fra den telefonen kom har det vært to ukentlige møter. De har døpt fem og lagt til ni personer. To til er på gang til å bli døpt.

Verdal: Har holdt på i ti år etter at en satset på nytt. Mye skjedde i starten med flere døpte og mye aktivitet. Etter hvert har det gått litt tregere og en har møtt en del støtestener. Barnearbeidet har fått et oppsving og det lages til eget barnerom i underetasjen nå. Har også internasjonale fester som tiltrekker seg internasjonale kontakter.

Steinkjer: Det rapporteres å være optimisme og trivsel. Gudstjeneste annenhver søndag med søndagsskole. Det er nå fem medarbeidere innen barnearbeid/søndagsskole.  Det har vært god økning i oppslutningen, som gjør at det med barna kan være over 40 personer på gudstjenesten. Tirsdagstreff annenhver tirsdag tilslutter seg også flere folk, og det er begynt et misjonsprosjekt. Huseier er kontaktet for å få leie mer lokaliteter siden det er litt lite der nå. Anser seg å være på vei ut av en tid der ting gikk trått til en vekstperiode.

Trondheim: To norske, to fra Irak og en fra Iran er døpt i år og møtene preges av mange nasjonaliteter. Egil Sagen jobber sammen med Ulf Magne Løvdahl som pastorer. Det er økning i folk som møter til gudstjenesten. Lovsangsgruppe er i emning og det er mange musikkressurser. Har besøkt og fått besøk av en vennskaps baptistmenighet i USA. Planlegger sommerbibelskole til neste sommer.

Oppdal: Mest gledelig er ungdomsarbeidet. En god del ufrelste ungdommer kommer ukentlig og de ser en utvikling. Det drives en lovsangsgruppe som utvikler seg positivt. En ufrelst er med i lovsangsgruppen og man anser at han har møtt Jesus i prosessen. En ”ettåring” som jobber i Trondheim er også i Oppdal. Gudstjenesteliv går på det jevne med ca 30 personer på formiddagen. Det mangler litt lærekrefter på søndagsskolen.  Driver arbeid på Dombås og har litt kontakt med Otta (Sel Baptistmenighet).

Les også

Vil bygge om næringsbygg til kirkesenter

Menigheten Norway Chin Mission Church overtok 31. august en næringseiendom i Lier. Planen er å bygge om slik at menigheten får sin kirke der.
Les mer

Menighetsrådgiverne på tur ...

Helgen 22-24. oktober var menighetsrådgiverne for Østlandet Agnar Sæli og Atle H. Eidem på tur til baptistmenighetene rundt Mjøsa.
Les mer

Ny baptistkirke i Lillesand

Lillesand Baptistmenighet tok i januar i bruk sin nye kirke. Først i begynnelsen av mai ble dette markert med en stortilt innvielsesfest, da koronapandemien har satt en stopper for det tidligere.
Les mer
1 - 3 av 101
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone