Starten på en ny tidsepoke
Starten på en ny tidsepoke
2 oktober 2014
Det har gått ti år siden de første innflytterne fra Burma kom på besøk på Baptistsamfunnets kontor.

Av Roger Dahl

21. november 2003 kom de første innflytterne fra Burma på besøk på Baptistsamfunnets kontorer (på bildet f.v. Van Uk Cung, Ni Uk Sai Luai og Ram Thawn Van Mang). De kom sammen med flyktningekonsulenten i Asker.

Dette besøket markerer starten på en av de mest offensive periodene i norsk baptisthistorie. Etter å ha bedt om framgang i mange år svarte Gud ved hjelp av norsk flyktningepolitikk. For over halvparten av alle som har fått opphold i Norge av folket fra Burma er baptister.

I løpet av ti år har innflytterene fra Burma, i hovedsak fra folkegruppene chin og karen etablert et 20-talls menigheter, i mange av de "gamle" baptistmenighetene er det større grupper med innflyttere, og minst 20 prosent av dem som går til kirke på søndagene kommer fra Burma.

De tre gjestene på Baptistsamfunnets kontor for ti år siden er i dag medlemmer av Norway Chin Mission Church, som samles til gudstjenester på skolesenteret på Stabekk.

Les også

Stolt historie

For 160 år siden ble den første norske baptistmenigheten stiftet. Til 150 årsmarkeringen lagde vi film som vi gjerne deler på nytt!
Les mer

Kom hjem 3. april

Integrasjonspastor Peter Ngaidam var i Myanmar da koronakrisen eskalerte i størrelse, og har fått vært til hjelp for både ambassaden og andre nordmenn som har vært i Myanmar på besøk.
Les mer

Finnes det migrantmenigheter?

Unge mennesker med migrantforeldre kjenner seg ikke igjen i begrepet.
Les mer
1 - 3 av 196
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone