Starten på en ny tidsepoke
Starten på en ny tidsepoke
2 oktober 2014
Det har gått ti år siden de første innflytterne fra Burma kom på besøk på Baptistsamfunnets kontor.

Av Roger Dahl

21. november 2003 kom de første innflytterne fra Burma på besøk på Baptistsamfunnets kontorer (på bildet f.v. Van Uk Cung, Ni Uk Sai Luai og Ram Thawn Van Mang). De kom sammen med flyktningekonsulenten i Asker.

Dette besøket markerer starten på en av de mest offensive periodene i norsk baptisthistorie. Etter å ha bedt om framgang i mange år svarte Gud ved hjelp av norsk flyktningepolitikk. For over halvparten av alle som har fått opphold i Norge av folket fra Burma er baptister.

I løpet av ti år har innflytterene fra Burma, i hovedsak fra folkegruppene chin og karen etablert et 20-talls menigheter, i mange av de "gamle" baptistmenighetene er det større grupper med innflyttere, og minst 20 prosent av dem som går til kirke på søndagene kommer fra Burma.

De tre gjestene på Baptistsamfunnets kontor for ti år siden er i dag medlemmer av Norway Chin Mission Church, som samles til gudstjenester på skolesenteret på Stabekk.

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

Burmesisk pastor sørger over drepte slektninger

– Krisen i Burma blir verre og større dag for dag, sier Peter Ngaidam som er sterkt berørt av og engasjert i kampen mot hjemlandets militærregime. Foto: Stein Gudvangen, KPK.
Les mer
1 - 3 av 218
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone