- Jesus ble korsfestet som en forbryter
- Jesus ble korsfestet som en forbryter
14 april 2017
Maria forteller om den lengste dagen i sitt liv. Da Jesus døde på Golgata.

Av Roger Dahl

- Tenk, fariseerne og de skriftlærde lurte folkemengden, sier Maria og legger til:

- Til å velge forbryteren Barabbas i stedet for Jesus. Hun lar oss forstå at Pilatus ikke hadde noe valg, selv om han selv mente Jesus var uskyldig.

«... Altså har han ikke gjort noe som fortjener dødsstraff.  Jeg vil derfor la ham bli pisket og så løslate ham.»  *Men til høytiden måtte han gi dem en fange fri.  Da ropte de alle som en: «Bort med ham! Gi oss Barabbas fri!» 

– Barabbas var en mann som hadde blitt fengslet for opptøyer i byen og for mord. Pilatus talte da igjen til dem, for han ville gjerne gi Jesus fri. Men de ropte tilbake: «Korsfest! Korsfest ham!» For tredje gang sa han til dem: «Hva ondt har han da gjort? Jeg har ikke funnet ham skyldig i noe som kan straffes med døden. Jeg vil derfor la ham bli pisket og så løslate ham.»  Men de presset på og forlangte med høye skrik at han skulle korsfestes. Og skriket deres fikk overtaket. (Luk 23,15-23)

- Vi fulgte etter Jesus opp til Golgta, fortsetter Maria og forteller at hele veien oppover stod folkemengden tett i tett.

- Vi så at Jesus slet tungt på vei oppover. Han måtte bære korset han skulle henges på, og han var utmattet etter at soldatene hadde pisket han, fortsetter Maria stille, mens hun viser vei opp til Golgata. Oppe på Golgata, som en på en åsrygg utenfor byen, står korsene fremdeles. Noen kvinner ligger på kne mens de ber, Andreas, en av disiplene er der også, og forteller om Jesus siste timer:

Men Jesus sa: «Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør.»• Så kastet de lodd om klærne hans og delte dem mellom seg. Folket sto og så på, men rådsherrene hånte ham. «Andre har han frelst», sa de, «la ham nå frelse seg selv dersom han er Guds Messias, den utvalgte!» [......] Det var allerede omkring den sjette time. Da falt det et mørke over hele landet helt til den niende time, for solen ble formørket. Forhenget i tempelet revnet etter midten,  og Jesus ropte med høy røst: «Far, i dine hender overgir jeg min ånd!» Da han hadde sagt det, utåndet han. (Lk 23, 34-36, 44-46)

Før det ble kveld ble Jesu døde kropp tatt ned, stelt og lagt i en grav, forteller Maria. - Jeg fulgte etter ned dit og så alt sammen.

Neste episode

Forrige episode

Bildene og historien er hentet fra spillet "Påskevandring" som kristenfolket på Ålgård gikk sammen om å framføre før påske 2011.

Les også

Følg påsken på baptist.no

Det var intense og utfordrende dager i påsken. Bli med på disiplenes opplevelser fra dag til dag gjennom påsken.
Les mer

En riktig god påske!

Det er ønsket fra generalsekretær Bjørn Bjørnø i det vi går inn i den andre påsken preget av Covid-19 og svært begrenset mulighet til å dele fellesskap!
Les mer

Påskeressurs

Påskehøytiden hjelper oss å sette fokus på det aller viktigste i vår kristne tro, Jesus. Siden restriksjonene gjør at mange ikke kan møtes fysisk, så har Ung baptist laget noen korte filmer om de viktigste hendelsene, spesielt tilrettelagt for aldersgruppen 5-10 år.
Les mer
1 - 3 av 39
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone