Hjerterop
Hjerterop
3 oktober 2014
Vi kan ikke lære bort noe som vi ikke kan selv, men vi kan gi dem muligheter til å prøve seg. Der hvor Den Hellige Ånd er, der er det frihet.
Mye godt kan sies om årets Distriktsstevne på Rivermont. God forkynnelse. God lovsang. Musikkinnslag fra ulike menigheter gjorde det til en variert og flott helg. Ordet ”raushet” kom virkelig fram og vi fikk nyte godt av felleskapet mellom gamle og unge. Mulig at deltakelsen kunne ha vært større, men vi må se at vi kanskje ikke er flere enn som så. Det var nevnt at vi er over 800 medlemmer her nord. Vi har en oppgave å få spre troen igjen på fellesarbeidet. Et tankekors er at det er tilnærmet fritt for heltidsansatte ledere i våre menigheter. Alle kan bidra med noe så vil det være mulig med vekst og utvikling likevel. Det ble gjort et vedtak om en løsning for utbygging av Rivermont, og vi skal bruke tiden godt fram til neste årsmøte på Sommarøy. Det forslaget for utbygging som ble vedtatt videreført, omhandler en arena for vekst og utvikling, kanskje mer på det åndelige planet enn på det planet med aktiviteter og lek. Jeg tror vi som voksne kan gi barn og unge en mer åndelig virkelighet med sterke møter, lovsang og tilbedelse. Jeg ser for meg at barna og ungdommene skal helbrede syke, lede i lovsang og forkynne. Rivermonts framtid blir da til vekst og fornyelse på et helt annet plan. Våre møter skal ikke være en kulturell opplevelse, men først og fremst tilbedelse og hengivelse til Jesus. Vi må være forsiktig å tråkke på andre tjenester og tjenere, og vi har tapt om vi har ”alt” selv. For noen så ble det feil at vi hadde med Israelsflagget i møteteltet. Israel er og har en særstilling i Guds plan og om kort tid vil Jesus igjen stå på Israels jord. Alt i Guds ord handler om Israels folk jødene og så «hedningene» som vi er en liten del av. Vi må fortsatt tørre å slippe til unge ledertyper, forkynnere og musikere med de mangler det måtte bære med seg. Den nye generasjon kristne tør å gå lenger enn du og jeg. Våre menigheter trenger fornyelse og de unge trenger veiledning til videreutvikling. Vi kan ikke lære bort noe som vi ikke kan selv, men vi kan gi dem muligheter til å prøve seg. Der hvor Den Hellige Ånd er, der er det frihet. Av John Erling Madsen

Les også

Høstnummeret i trykken

Den tredje utgaven av Distriktsnytt i 2023 er nå i trykken. Gled deg over mange positive nyheter og inspirerende lesning fra vår nordligste landsdel.
Les mer

Rundet 100 år med stil

Gunvor Jacobsen fra Andenes rundet 100 år med todagers feiring 10. og 11. november.
Les mer

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer
1 - 3 av 115
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone