Fra fotosamlingene til Norsk Baptist-Historisk Selskap
Fra fotosamlingene til Norsk Baptist-Historisk Selskap
11 desember 2014
I Banneret har vi trykket en del artikler med glimt tilbake i tid. Denne artikkelen er fra Banneret 4/2006 og er et tidsvitne fra Nord-Norge.

Av Finn Rønning 

25.mai 1925 i Harstad skrev E. J. Helstrøm dette kortet til Jacob Øhrn i Tabernaklet i Oslo:

”Kjære br. Øhrn. Br. Stabell har ikke endnu avsluttet sit arbeide i Kvæfjord. Hvorlænge han blir i Kvæfjord vet jeg ikke, men antakelig ut juni. Han har besøkt nogle faa steder omkring nu en del av mai maaned. Der er tanke oppe om at kalde ham igjen i Kvæfjord, om det lykkes vet jeg ikke. Hans adresse er som før. Du maa ikke beskjære hans understøttelse”.

Bak fra v. ser vi: misjonær Bakke (?), to ukjente, Hans Asak-Kristiansen og A. Stabel. Framme fra v.: A. Stensland, J. E. Jenssen, Peder Stiansen og E. J. Helstrøm. Er det noen av Bannerets lesere som kjenner igjen de to ukjente, kan du enten melde fra til Banneret eller på e-postadressa nedenfor. Det er predikanter med tilknytning til Nord-Norge vi her ser fotografert, en gang rundt 1923-25. Fotografiet er laga som et prospektkort.

 

Les også

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer

Døden på havet

Den 6 februar i år var det det 200-års minnemarkering på Andenes i anledning «Storskaden». Katastrofen, da 30 fiskere omkom på havet, fant sted 6 februar 1821. Under minnemarkering ble det tent lys for de omkommende i Andenes baptistkirke. I kirken henger det et stort maleri av en nordlandsbåt som har vært ute i hardt vær, og der en tydelig Kristus- skikkelse står på havet rett bak båten.
Les mer

Klippen

Åse menighet sitt tidligere bedehus i Lovik på Hinnøya i Andøy kommune.
Les mer
1 - 3 av 149
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone