Baptistene må fortsatt nå barn og unge
Baptistene må fortsatt nå barn og unge
3 mars 2015
Setter fokus på leirarbeid og trosopplæring.

Av Roger Dahl

Langt de fleste som finner fram til en kristen tro gjør det i barne- og ungdomsårene. Derfor har norske baptister en egen strategi for å nå og bevare ungdom. I den er balnt annet fokus på leirer og trosopplæring.

To av tiltakene for å nå og bevare unge mennesker er leirarbeid og et målrettet planarbeid for samspill mellom hjem og menighet i trosformidling til barn og unge. Siden de fleste som kommer til tro gjør det som barn og unge, er det viktig at fokuset og engasjementet for barn og unge gjenspeiles i det vi gjør som menigheter og kirkesamfunn.

Et av fellestiltakene på regionalt nivå er leirer for barn og ungdom. Hvert år samles hundrevis til leir. Det er mulig fordi noen voksne gir av sin tid, sitt engasjement og sine krefter. Det er det grunn til å være takknemlig for.

Flere ledere på leir

Samtidig er det grunn til å utfordre på det samme. For det kunne veldig gjerne vært flere ledere på leir. Det har til og med hendt at leirer er blitt avlyst fordi en ikke har hatt nok villige voksenledere med på leirene. Det er synd. Baptistenes hovedstyre har sagt at dette må vi klare å gjøre enda bedre.

Og oppfordringen fra styreleder Hege Norøm og resten av styret er at den som har anledning og mulighet må tilby seg å være med på leirer, unne seg selv gleden over å være sammen med barn og unge. Så har sikkert noen hørt at det er så slitsomt.

Dersom flere tar i et tak blir det mindre slitsomt, og velsignelsen, den er minst like stor. Ta imot Baptistsamfunnets oppfordring om å være leder på en leir. Lokalt i din region finnes det noen som arbeider med å fylle leirene med dyktige ledere. Det ville være stor hjelp for dem at du tok kontakt. Husk at barn og unge trenger ledere også i 2015, slik det var da du som leser dette var leirdeltaker.

Levende tro

Vi ønsker at alle menigheter med barn og ungdom skal ha en plan for hvordan en skal formidle tro til den oppvoksne slekt. For tiden er 15 menigheter i gang med slik planlegging. De to veilederne, Birgit Andersen og Agnar Sæli reiser rundt for å oppmuntre og hjelpe.

Målet er at disse menighetene før sommeren skal ha en bærekraftig plan for hvordan menigheten og hjemmet skal gjøre hverandre gode i å bringe Jesus til barna. Dette arbeidet vil vi presentere på sommerens Blink-stevne. Vi tror at å ha en plan gjør det langt enklere å huske på tiltakene, gjennomføre dem og også kunne forklare hvorfor.

For det er vanligvis ikke slik at det kun er hjemmet, eller kun menigheten som er avgjørende for valgene barna tar. Men i samarbeid vil foreldre og menighet lykkes bedre i trosformidlingen enn hver for seg. Derfor er levende tro og en planlegging av trosformidlingen viktig.

Bildetekst: Illustrasjonsfoto: Ungdom som deltok på distriktsstevnet på Borkenes våren 2013. Foto: Roger Dahl

Les også

Areopagos overtar baptistenes Ungkloster-arbeid

Areopagos tar over kommunitetsarbeidet Ungkloster fra Ung Baptist. Leder i Ung Baptist Kjell Einar Mong Granholt (t.v) er fornøyd med at Ungkloster-koordinator Fredrik Krunenes fra nyttår blir kollega med leder for Etter Kristus, Ruth Burch Skree, i Areopagos. Håpet er at enda flere skal få øynene opp for et forpliktende kommunitetsliv preget av trospraksis, rytmer og fellesskap i hverdagen sammen med Gud.
Les mer

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Lovsang til alle

Ung baptist satser på lovsang for å rive ned skillelinjer i organisasjonen.
Les mer
1 - 3 av 146
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone