Trygg økonomi er avgjørende for framtida
Trygg økonomi er avgjørende for framtida
16 mars 2015
Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) har 339 studenter i år. 160 nye studenter startet i høst. Studentene er fordelt på norsk og engelsk program.
Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) har 339 studenter i år. 160 nye studenter startet i høst. Studentene er fordelt på norsk og engelsk program.   Av Roger Dahl og Bente Sandtorp   På skolen er det stor glede for hver enkelt student som har valgt oss som sitt studiested og vi er ydmyke overfor den tilliten de viser oss ved at de ønsker å ta sin utdannelse ved vår skole. Mange av studentene oppgir at det er venners anbefalinger som gjør at de velger HLT. Vi tar det som et godt tegn på at studentene våre trives og at de er begeistret for det faglige, åndelige og sosialt livet ved skolen. Møt baptiststudenter –Jeg synes at å kombinere akademia og åndskraft, teologi og ledelse, kunnskap og praksis er akkurat det som trengs i tjeneste for Gud og i møte med dagens samfunn. Å tjene i en menighet krever forberedelse på alle disse områdene og jeg opplever det bra at HLT harmoniserer de, sier Vlad Costin, som tilhører Stavanger Baptistmenighet og er menighetsplanter på Ålgård og 2.-årsstudent ved skolen. – Jeg har opplevd å få kunnskap jeg trenger for å oppnå målet om å tjene Gud og Hans folk ved Hans hjelp, sier Jacob Nyuma James, som er pastor i Hamar Baptistmenighet og 3.-årsstudent ved skolen.   Økonomisk utfordring Det er avgjørende at skolen har en robust økonomi. På grunn av negativ egenkapital ved årsskiftet ble vi i sommer bedt av kunnskapsdepartementet om å betale tilbake statstilskuddet for andre halvår. Vi måtte redegjøre for våre planer videre for å utvikle skolen og økonomien. Departementet var fornøyd med vårt svar og tilskuddet ble tilbakebetalt i slutten av oktober med beskjed om at de vil følge den økonomiske utviklingen til skolen tett. Vår utfordring til alle landes baptistmenigheter denne høsten har vært om de vil bidra til at en robust økonomi blir en virkelighet?   Størrelse er avgjørende Det er slik med offentlige støtteordningers krav om akademisk kompetanse og størrelse gjør at baptistene ville ikke hatt en høyskole for ledelse og teologi lenger om skolen ikke hadde fusjonert med pinsevennenes skolesatsning i 2008. Det ville i så fall kostet dyrt i form av tilskudd fra kirkesamfunnet, som da måtte nedprioritert annen virksomhet. En felles skole betyr selvfølgelig noen kompromisser, men i det alt vesentlig fordeler som større miljø, bedre fagkompetanse, og også deling av eierkostnader en ellers ville dekket alene. En felles skole gir også et større rekrutteringsgrunnlag utover i de to eiermiljøene da den økumeniske troverdigheten styrkes av at et er to ulike kirkesamfunn som eier skolen. Vi vil med frimodighet oppfordre leserne til å slutte opp om skolen ved gaver og forbønn. Skolens gavekonto er 3000 16 44951  Bildetekst: tre av baptiststudentene ved skolen, f.v. Mui Thi Bui fra Vietnam, Jacob Nyuma James fra Hamar og Fredrik Krunenes fra Oslo. Foto: Roger Dahl

Les også

Tilbud om kurs i Baptistisk teologi og historie

Høyskolen for Ledelse og Teologi tilbyr kompetansekurs i baptistisk teologi og historie. Kurset gir en grundig innføring i baptistisk teologi og historie. En kunnskap som er helt essensiell for pastorer og andre ledere i norske baptistmenigheter.
Les mer

Arne Mella fortsetter som rektor

Rektorstillingen på HLT har vært utlyst denne våren og nå er prosessen landet. Arne Mella har vært i stillingen i 5 år, der starten var et vikariat. Nå skal han fortsette i ytterligere tre år.
Les mer

- Vi ligger en måned foran

20% flere elever har takket ja til skoleplass sammenliknet med samme tid i fjor, skriver Oslofjord Folkehøgskole på sine nettsider.
Les mer
1 - 3 av 78
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone