Baptister og flyktninger
Baptister og flyktninger
29 september 2015
Vi har den senere tid vært vitne til en enorm flyktningstrøm gjennom Europa, som også berører oss i Norge. Det er registrert opp til 800 nye flyktninger hver uke. Hvordan norske baptister bidra?
Vi har den senere tid vært vitne til en enorm flyktningstrøm gjennom Europa, som også berører oss i Norge.  Politiets utlendingsenhet (PU) har registrert opptil 800 nye flyktninger hver uke og kapasiteten er sprengt. Flyktningene havner i etablerte mottak over hele landet samt i nyopprettede midlertidige sentre. Hvordan norske baptister bidra? Av integrasjonsleder Mette Marie Hebnes Det Norske Baptistsamfunn har lenge hatt fokus på å være et flerkulturelt kirkesamfunn som integrerer flyktninger, asylsøkere, arbeidsinnvandrere og andre som kommer til landet vårt. Nå står vi overfor en ekstra utfordring, og vi vil oppmuntre enkeltmennesker og menigheter landet over til å engasjere seg i den nasjonale dugnaden på lokalt plan. Flyktningstrømmen vi er vitne til nå er ikke en kortsiktig krisesituasjon, men består av mennesker som antagelig vil være i landet i lang tid framover, mange resten av livet. Hvordan vi møter dette handler heller ikke om hvorvidt vi støtter den norske innvandringspolitikken eller ikke. Les resolusjonen fra European Baptist Federation Jesus sa: «Jeg var fremmed og dere tok imot meg» Matt 25.35 og videre i vers 40: «Alt dere gjorde mot en av disse mine minste brødre, det gjorde dere mot meg». Vi er heldigvis ikke kalt til å hjelpe alle, men vi kan gjøre noe for den ene som Jesus kaller sin minste bror - eller kanskje for den ene familien? Hvordan kan vi møte flyktningene som kommer i dag? Jesus har et svar her også: «Som dere vil at andre skal gjøre mot dere, slik skal dere gjøre mot dem», Luk. 6.31. På hvilken måte ville vi ønsket å bli mottatt i et fremmed land hvor vi kanskje ikke forsto språket og hadde mistet nesten alt vi eide på veien? Les om flyktningkafeen i baptistkirka på Borkenes
  • Mange ønsker å gi klær og leker de som til kommer til Norge, har du et mottak i nærheten så sjekk gjerne hva de trenger og har kapasitet til å ta imot.
  • Andre ønsker å besøke flyktninger på mottakene, men er kanskje usikre på hvordan gå fram? Mottak er ikke en institusjon, men et botilbud for mennesker i en vanskelig livssituasjon. Det er derfor fullt mulig både å besøke mennesker på mottak og å invitere folk fra mottak hjem eller til menigheten. Flyktninger er lett å komme i kontakt med, og de fleste ønsker å bli kjent med nordmenn.
  • Flere organisasjoner driver organiserte tilbud til flyktningene. Baptistsamfunnet er medlem i Norges største organisasjon på innvandringsfeltet, Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA) som arrangerer leksehjelp, norskkurs, middag på tvers og mye annet som det går an å være med på. Sjekk gjerne hva som skjer i din region på www.kianorge.no
Det kan være mange utfordringer både kulturelt og språklig i møte med flyktninger, men de fleste vil sette pris på at noen ser dem og bryr seg. Og på sikt tror jeg det vil være en gjensidig berikelse. Tenk at vi kan ta imot Jesus gjennom å ta imot flyktninger. Mer konkret kan det ikke bli!

Les også

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

Ber norske kristne være mer kritiske til egen kultur

– Kristne som går i menigheter der folk stort sett ligner dem selv bør være mer ukomfortable med det, sier Gabriel Stephen.
Les mer

Finnes det migrantmenigheter?

Unge mennesker med migrantforeldre kjenner seg ikke igjen i begrepet.
Les mer
1 - 3 av 113
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone