Sivile rettigheter
Sivile rettigheter
23 mai 2018
Faster gaver
Engangsgaver
10910
Sivile rettigheter er et begrep som vi sjelden bruker her i Norge. Vi lever i et samfunn som er velorganisert og forutsigbart. Slik er det dessverre ikke i Bas-Uélé.

Både enkeltpersoner og organisasjoner opplever å bli trakassert, truet og presset for penger fra folk som jobber i det offentlige. Det kan være soldater eller politi som setter opp veisperringer hvor de stopper forbipasserende og krever betalt for ulike påbud som de selv finner på, eller det kan være de lokale politikerne som krever skatt fra CBCN fordi de bruker solcellepanel til lys i bygningene sine.

Et annet eksempel er at mange jenter i grunnskolen opplever overgrep fra lærerne. Dette blir aldri påtalt eller tatt til rettssystemet.

CBCN driver et prosjekt med NORAD-støtte, hvor befolkningen får tilbud om å organisere seg i såkalte utviklings-grupper. Gruppene møtes jevnlig, og det blir blant annet undervist om ulike lover og om hvilke rettigheter som gjelder for både befolkningen og for offentlig ansatte. Folk samtaler om hvordan de kan stå opp imot urett, og hvordan de kan kreve rettferdig behandling fra både lokale og sentrale myndigheter.

Relaterte lenker

Les også

Use your talents

- Dette kurset er hjelp til selvhjelp for samarbeidskirken vår, sier misjonsleder Lise Kyllingstad som har vært på kurs med fem representanter for kirken i Kongo.
Les mer

Nytt kirkebygg i Sierra Leone

Baptistsamfunnet har, sammen med Skien baptistmenighet hatt et utviklingsprosjektet i den nordlige delen av Sierra Leone de siste årene. . Prosjektet har har fokus på bygging av kirker, helse og rent vann.
Les mer

Husk misjonsløpet!

På Blink i år arrangeres det misjonsløp, hvor folk i alle aldre kan delta.
Les mer
1 - 3 av 101
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone