Pastorskolen
Pastorskolen
23 mai 2018
Faster gaver
Engangsgaver
10910
Norske misjonærer startet i sin tid en pastorskole i Bondo. Denne finnes fortsatt, og den utdanner hvert år 4 – 8 pastorer.

Pastorelevene flytter inn i husene som tilhører skolen, og bor der under hele utdannelsen sammen med familiene sine.

I Kongo finnes det ingen lånekasse, så CBCN tar en del av det økonomiske ansvaret for pastorelevene og familiene deres. De får noe støtte til å dekke mat og medisiner for både små og store. Dette er et nødvendig bidrag fordi disse familiene ikke har en åker slik de hadde hjemme i landsbyen sin, samt at de er uten foreldre og søsken som ofte hjelper og støtter når de bor i nærheten.

Støtten fra oss benyttes blant annet til å lønne forelesere, til en del reisevirksomhet – spesielt i forbindelse med at elevene skal ha praksis, samt til å støtte familiene med mat og helsetjenester.

Relaterte lenker

Les også

Use your talents

- Dette kurset er hjelp til selvhjelp for samarbeidskirken vår, sier misjonsleder Lise Kyllingstad som har vært på kurs med fem representanter for kirken i Kongo.
Les mer

Nytt kirkebygg i Sierra Leone

Baptistsamfunnet har, sammen med Skien baptistmenighet hatt et utviklingsprosjektet i den nordlige delen av Sierra Leone de siste årene. . Prosjektet har har fokus på bygging av kirker, helse og rent vann.
Les mer

Husk misjonsløpet!

På Blink i år arrangeres det misjonsløp, hvor folk i alle aldre kan delta.
Les mer
1 - 3 av 101
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone