Melding om mange dåpshandlinger
Melding om mange dåpshandlinger
11 juni 2023
Vi har i 2022 fått inn rapporter om 73 dåpshandlinger i menighetene, og på forsommeren 2023 melder mange menigheter om dåp.

Å la seg døpe på bekjennelse av kristen tro er en naturlig konsekvens av å ha kommet til tro på Jesus Kristus som frelser. Det har til alle tider vært sentralt for baptistene og også dannet inngangen til medlemskap i menigheten. 

At menighetene har rapportert om 73 dåpshandlinger i 2023 er gledelig. Det er flere år siden vi sist hadde så mange dåpshandlinger. Noe som til dels skyldes årene med pandemi, der det også en periode var en del av smittevernrestriksjonene at en ikke skulle døpe på baptistsk vis. Vi gleder oss over at de ntiden er forbi og at mange nå blir døpt igjen.

Vi deler noen meldinger som er delt på Facebook og har kommet inn nå i slutten av mai og juni.

Melding om mange dåpshandlinger

Søndag 30. april var det dåp i Medkila kirka hvor 6 stykker ble døpt, 5 ungdommer og en voksen ble døpt i gudstjenesten denne søndag, på bilde med sine dåpsbevis.

Melding om mange dåpshandlinger

Integrasjonspastor Peter Ngaidam var i helgen 13.-14. mai på besøk i Nord-Norge. I en gudstjeneste i Kvæfjord baptistkirke ble fem unge ble døpt, en jente og en gutt fra Sortland, en gutt fra Harstad og fra Kvæfjord ble ei jente og en gutt døpt.

Melding om mange dåpshandlinger

2. pinsedag ble tre ungdommer døpt i Bethel Evangeliske Kirke i Stavanger. Det var første gang personer født i Norge ble døpt i denne menigheten. Dåpen ble forrettet av Magnar Mæland sammen med Natnael Abera. Stor stemning rett etter dåpen!

Melding om mange dåpshandlinger

Søndag etter pinse ble ni unge døpt i Immanuel Baptist Church i Sandnes. På bildet er de ni sammen med pastorene i menigheten.

Melding om mange dåpshandlinger

Samme søndag hadde også Norway Chin Mission Church gleden av å døpe 12 unge. På bildet som er fra Drammen baptistkirke der dåpsgudstjenesten fant sted er de 12 sammen med lederne i menigheten og pastor Zatlung Lian MangDun som kom far Kristiansand for å forrette dåp.

 

Les også

Dåp og Kongorytmer

Søndag 18. februar var det dåp og medlemsopptakelse i Raufoss baptistmenighet.
Les mer

Løfter baptistisk tenkning

Fagdagen om baptistisk teologi ved Høyskolen for ledelse og teologi satte fokus på baptismens forståelse av tro, menighet og dåp.
Les mer

inspirerende dag med "Baptistisk teologi"

Fredag 19. mai inviterer Høyskolen for ledelse og teologi i samarbeid med Baptistenes Høyskoleråd til fagdag ved skolen.
Les mer
1 - 3 av 51
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone