Løfter baptistisk tenkning
Løfter baptistisk tenkning
19 mai 2017
Fagdagen om baptistisk teologi ved Høyskolen for ledelse og teologi satte fokus på baptismens forståelse av tro, menighet og dåp.

Av Roger Dahl

Anthony Cross (Phd) har undervist historie og teologi ved University of Oxford og ved University of Surrey. Fra 2009 til 2012 var dr. Cross leder for The Centre for Baptist History and Heritage, Regent’s Park College, Oxford. Han er nå gjesteveileder ved IBTS Centre, Amsterdam. Dr. Cross er forfatter av bøkene Recovering the Evangelical Sacrament: Baptisma Semper Reformandum (Eugene, OR: Pickwick Publications, 2013) og Baptism and the Baptists: Theology and Practice in Twentieth-Century Britain (Paternoster Press, 2000).

Cross ga et godt bilde av baptismen, fra John Smyth og menigheten i Amsterdam, der den første dåpshandlingen fant sted, til vår tid. Han undestreket menighetenes selvstendighet, og la i sin undervisning om dåpen stor vekt på Guds handling i dåpen, og på sammenhengen og nærheten mellom troens start i et menneskes liv og dåpen. William Atkinson fulgte opp med å understreke kallet til etterfølgelse, og dåpens naturlige plass i starten av dette.

William Atkinson (Phd), er foreleser i pentekostale og karismatiske studier ved London School of Theology og er leder for det pentekostale teologiske nettverket EPTA (European Pentecostal Theological Association). Dr. Atkinson var tidligere rektor for Regents Theological College, og han har skrevet bøkene (m.fl.) Baptism in the Spirit: Luke-Acts and the Dunn Debate (2011) og Trinity after Pentecost (2013).

Linda Aadne, underviser i baptistisk historie og nytestamenlig teologi ved Høyskolen for ledelse og teologi. Hun er også doktorkandidat ved IBTS Centre i Amsterdam. Ved siden av studiene jobber også Linda Aadne som pastor i Gardermoen Kristne Felleskap presnterte deler av sitt arbeid med en Phd, med fokus på troende dåp i Norge, og teologiske strømmer rundt det. Blant annet løftet hun fram Nils J. Engelsens arbeider med dåpstekstene, og den klare markeringen av at dåpen er mer enn en symbolsk handling. Derimot so men profetisk handling, som følger en gjennom det kristne livet. 

Gabriel Stephens jobber som ungdomspastor i Skien Baptistmenighet og var første mann ut. Han er underveis å fullføre en master i baptistisk teologi og historie ved IBTS Centre i Amsterdam, og delte erfaringer og tanker rundt de religiøse strømningene i Norge i det 19. århundere, og grunnlaget dette la for de første baptistene. 

 

 

Les også

Masterstudie i praktisk teologi

Fokus på lederskapets, spiritualitetens og forkynnelsens betydning for at menigheter skal kunne utvikles og vokse.
Les mer

HLT lanserer halvårsstudium i konflikttransformasjon

Et bredt studium egnet for alt fra advokater, lærere og barnevernspedagoger som ønsker å utvikle sin kompetanse, til nåværende og kommende pastorer og kristne ledere som ønsker å være forberedt på krevende situasjoner.
Les mer

Over 40 graduanter

Høyskolen for Ledelse og Teologi feiret graduasjon 11. mai med stor fest i Bærum baptistkirke.
Les mer
1 - 3 av 64
1 2 3 4 5 ... 22 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone