Viktig brev til menighetene
Viktig brev til menighetene
4 juli 2020
Bærum baptistmenighet har fulgt opp hovedstyrets henstilling om å innta en tilbaketrukket rolle fram til Baptist-identitetsprosessen er fullført.

Baptistsamfunnet er et mangfoldig kirkesamfunn, og det er ulik forståelse av saker. Mest krevende har forståelsen av samkjønnet samlevende i lederskap vært, der vi på landsmøtet i 2000 vedtok en en uttalelse som er avvisende til at en i denne situasjon kan ha lederverv.

Etter at Bærum baptistmenighet gjorde et slikt valg har det vært mange krevende samtaler og samlinger. I en dialogsamling med representanter for Bærum baptistmenighet og "Veien Videre" fikk Bærum en tydelig utfordring om en tilbaketrukket rolle til Baptist-identitetsprosessen er fullført. Vi er glad for at henstillingen er fulgt opp av et menighetsmøtevedtak.

Se vedlegg med informasjon

 

Les også

Samlivsråd fra etisk-teologisk fagråd

Baptistsamfunnets hovedstyre publiserte onsdag 26. april mottatt råd fra etisk-teologisk fagråd om samlivsetikken og tilnærming til forståelsen av samkjønnet samliv.
Les mer

Får Ikkevoldsprisen for sitt livssynsdiplomati

Uten Ingrid Rosendorf Joys hadde det vært mer utenforskap i Norge, mener komiteen som har tildelt henne Ikkevoldsprisen for 2022.
Les mer

Høringer fra BID2022

På denne siden finner du høringsutkast og bakgrunnsmateriale. Første høring ble sendt ut 12. mai med høringsperiode fram til 10. juni.
Les mer
1 - 3 av 13

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone