Menigheter for og med hverandre
Menigheter for og med hverandre
14 mars 2020
Generalsekretær Terje Aadne med ord til trøst, oppmuntring og handling den første søndagen med stengte kirker på grunn av Korona-viruset!

 

Kjære menigheter
Vi har nå rådet dere alle til å avlyse gudstjenester de nærmeste uker, men vi kan allikevel være menigheter for og med hverandre!

I denne Korona tiden er vi også midt i fastetiden.
I Jesaja 58:6-7 leser vi at Gud sier at dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i stykker,  å dele ditt brød med sultne og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus. Du skal se til den nakne og kle ham, du skal ikke snu ryggen til dine egne.

Som kirker og fellesskap kan vi være noe for hverandre, selv om vi ikke kan møtes;
La oss huske på å be for hverandre, ringe hverandre å spørre hvordan det går, hjelpe hverandre hvis noen ikke kommer ut for å kjøpe mat eller har andre behov.

I Forkynneren 4:9-10 leser vi: Det er bedre å være to enn én; de får god lønn for sitt strev. For om de faller, kan den ene hjelpe den andre opp. Men stakkars den som er alene! Faller han, er det ingen som kan reise ham opp.

Nettopp i vanskelige tider kan vi som menighetsfellesskap vise Guds omsorg for hverandre ved å kontakte hverandre og løfte hverandre opp. Det er godt å vite at i tider hvor frykten tar oss, urolighetene er vel begrunnet og utfordringene store, så kan allikevel troen på den evige, allmektige, nådige og kjærlige Gud bære oss.

I salme 91:4-6 leser vi: Under hans vinger kan du søke ly, han dekker deg med sine fjær. Hans trofasthet er skjold og vern.Du skal ikke frykte for redsler i natten, for piler som flyr om dagen, 6 for pest som farer fram i mørket, for plage som herjer ved middagstid.

Immanuel, Gud med oss

Terje Aadne
Generalsekretær

Det Norske Baptistsamfunn

Les også

Våre tanker og bønner går til de rammede

Hendelser, som i Oslo natt til lørdag 25. juni, skal ikke skje. Vi er sterkt berørt av den forferdelige hendelsen med skyting, drap og mange skadde.
Les mer

Forebygger utenforskap

Ikkevoldsprisen 2022 er tildelt generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys i Samarbeidsrådet for tro- og livssynssamfunn (STL).
Les mer

Ukraina-krigen skygger for lidelsene i Myanmar

To kriser samtidig blir fort en for mye. Det merker de i Baptistsamfunnet som på en gang prøver å hjelpe flyktninger både fra Myanmar og Ukraina.
Les mer
1 - 3 av 162
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone