Opprettholder tilskudd i 2019, studieforbundsordningen er under evaluering
Opprettholder tilskudd i 2019, studieforbundsordningen er under evaluering
10 oktober 2018
– Forslagene kan pulverisere hele tilskuddsordningen, og vi er meget bekymret for konsekvensene dette får for kursarrangørene i våre medlemsorganisasjoner, sier Hege Fossum i K-stud i en pressemelding.

Regjeringen foreslår i Statsbudsjettet for 2019 å opprettholde tilskudd til studieforbundene på samme nivå som i år, og plusser på  justering for lønns- og prisstigning.  Den totale rammen er på 214,5 millioner kroner, en økning på 6 millioner kroner fra i fjor.

– Vi er tilfredse med at nivået på bevilgningen opprettholdes med prisjustering. Etter flere år med kuttforslag er vi glade for å kunne konsentrere innsatsen vår på å styrke tilskuddsordningen til studieforbundene, sier K-studs daglige leder Hege Irene Fossum.

I 2017 fikk baptistmenighetene som søkte støtte til sammen 285.000 kroner, med 3151 studietimer fordelt på 107 kurs, og 888 deltakere. Dersom aktiviteten fortsetter som tidligere ligger det an til at en kan forvente samme støtte også i 2019.

Studieforbundsordningen er under evaluering. I den nye avtalen mellom regjeringen og KrF om oppgaveoverføring til regionene står det at tilskudd til studieforbund skal utredes med sikte på endringer i innretningen som muliggjør at noe overføres til fylkeskommunene, og deling av ordningen mellom Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet. Underlaget for dette finner vi i Kompetanse Norges rapport «Anbefalinger for videreutvikling av ordningen med tilskudd til studieforbund», som de har laget på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

I 2017 hadde K-stud sine 71 medlemsorganisasjonene over 5 300 kurs spredt over hele landet med mer enn 41 800 deltakere.
– Forslagene kan pulverisere hele tilskuddsordningen, og vi er meget bekymret for konsekvensene dette får for kursarrangørene i våre medlemsorganisasjoner. Rapporten fra Kompetanse Norge inneholder flere uklarheter og mangler i underlaget til anbefalingene, derfor vil innspill fra vårt felt bli svært viktig for det endelige resultatet. Det er nødvendig å sikre en nasjonal tilskuddsordning som har forankring i voksenopplæringsloven. Slik at studieforbund fortsatt kan ha landsdekkende faglig og administrativ virksomhet som bidrar til bedre, mer og inkluderende læring over hele landet, avslutter Fossum.

Relaterte lenker

Les også

Høyskolen for ledelse og teologi fyller 15 år

I løpet av høstsemesteret har feiringen av 15 års-jubileet til HLT startet. Skolen feiret at det har vært studiestart 15 år på rad med spente og engasjerte studenter.
Les mer

– Det vil alltid være behov for opplæring

I 70 år har K-stud lagt til rette for opplæring av ungdom og voksne i kristne organisasjoner og menigheter. Det har de tenkt å fortsette med.
Les mer

- Vi ligger en måned foran

20% flere elever har takket ja til skoleplass sammenliknet med samme tid i fjor, skriver Oslofjord Folkehøgskole på sine nettsider.
Les mer
1 - 3 av 60
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone