Ønsker frikirkelige feltprester
Ønsker frikirkelige feltprester
5 september 2018
Nils Terje Lunde og Tor S. Olberg fra Feltprestkorpset besøkte nylig Baptistsamfunnet for å informere om mulighetene frikirkelige har til feltpresttjeneste.

Feltpresttjenesten er en av flere såkalte kategorialstillinger, som har vært forbeholdt prester innen Den norske kirke. Med avvikling av statskirkeordningen for noen år siden har feltprestkorpset tatt inn over seg at det er naturlig med en åpning for medarbeidere fra andre trossamfunn, og gjennomfører nå det de kaller for en mangfoldsatsning.

I tillegg til prester har en også ansatt felthumanist og feltiman for å ivareta soldater og annet militært personell med bakgrunn fra humanetisk forbund og muslimske trossamfunn. Men feltprestkorpset ønsker også at det skal være et reelt og tydelig nærvær fra frikirkelige menigheter, slik at en kommer til å lyse ledig stilinger med slikt krav til tilknytning.

Formkravene for tjeneste er en forkynnerutdannelse på mastergradsnivå, som baptister kan tilbys blant annet gjennom samarbeidet mellom Ansgar Teologiske Høyskole og Høyskolen for Ledelse og Teologi. Det kreves også at kandidatene er ordinert til tjeneste og står under tilsyn i eget kirkesamfunn.

Det er både muligheter for fast ansettelse i Feltprestkorpset og for å avtjene verneplikt som feltprest. Formkravene til utdanning og tilsyn er de samme, og ansatte fra ulike sammenhenger er likestilt i sin tjeneste, der en i utøvelse vil ta hensyn til hver enkelt trossamfunnsmessige ståsted.

 

Les også

Høyskolen for ledelse og teologi fyller 15 år

I løpet av høstsemesteret har feiringen av 15 års-jubileet til HLT startet. Skolen feiret at det har vært studiestart 15 år på rad med spente og engasjerte studenter.
Les mer

Bente ba til Gud om å få ikke-kristne venner

– Integrering skjer når man lever livene sine sammen, sier baptistpastoren Bente Sandtorp som ville ut av kristenbobla. Dermed startet hun like godt sin egen menighet.
Les mer

- Vi ligger en måned foran

20% flere elever har takket ja til skoleplass sammenliknet med samme tid i fjor, skriver Oslofjord Folkehøgskole på sine nettsider.
Les mer
1 - 3 av 50
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone