Tre nye menigheter
Tre nye menigheter
5 juli 2018
Varm velkomst for tre nye menigheter i Det Norske Baptistsamfunn.

Av Siri D. Fjeldberg

Grace Church i Oslo ble stiftet i 2015 og består av medlemmer som opprinnelig kommer fra Vietnam. - Vår viktigste tjeneste er å vinne flere mennesker for Jesus, forteller leder av menigheten Katherine N. Chow.

- Siden vi har tre generasjoner i menigheten er språket vår største barriere. Den yngste generasjonen er så godt som norske, bortsett fra utseende. En del av menighetsarbeidet er derfor å lære de yngre vietnamesisk. Samtidig inviterer vi ikke vietnamesiske gjestetalere, men oppfordrer heller medlemmene til å delta på felles norske arrangementer i Oslo-området. For oss er det viktig å kunne være del av noe større, som Baptistsamfunnet, også med tanke på de yngre.

Baptistkirken Home har vært en menighetsplante i Det Norske Baptistsamfunn siden 2011 og har i dag ca 50 personer som deltar regelmessig på deres arrangementer. Mottoet til menigheten er: «Vi bryr oss, vi engasjerer oss, vi tror og vi tilber. Menigheten møtes ofte i hjemmene, men har også felles samlinger på Grønland i Oslo. I tillegg er de engasjert i ulike diakonale arbeid.

- Vi har hatt en lang prosess for å komme dit vi er i dag, men nå er vi klare for å etablere egen menighet og ta ansvaret som følger med det, forteller Bente Sandtorp.

- I begynnelsen var det viktig å kunne være fleksible og ikke ha for mange strukturelle rammer. Nå opplever vi at medlemmene våre er aktive og gir seg til fellesskapet, og det er blitt et stabilt fellesskap. For oss er det viktig å være en internasjonal menighet med både etniske nordmenn og andre. Det er det vi føler vi er kalt til. Vi er utrolig takknemlige for den støtten vi har hatt både økonomisk og i bønn fra menigheter og enkeltpersoner.

- Det er godt å vite at noe heier på oss! Baptistkirken Home har også et Ungkloster, som er et bofellesskap for unge, knyttet til menigheten, og det er fremdeles ledige rom til høsten.

I tillegg ble Chin Bethel Church i Egersund tatt opp som medlemmer. De er ca 80 medlemmer og driver søndagsskole, ungdomsarbeid og kvinnegruppe i tillegg til ukentligegudstjenester.

Les også

Alan Donaldsson kommer til landsmøtet i Skien

Generalsekretær i European Baptist Federation Alan Donaldson kommer til Skien i forbindelse med landsmøtet i Baptistkirken Norge 7.-9. juni.
Les mer

Julehilsen fra generalsekretæren

Julen ringes snart inn og vi har gleden av å publisere generalsekretær Bjørn Bjørnøs julehilsen til alle landets baptister!
Les mer

Vil bygge om næringsbygg til kirkesenter

Menigheten Norway Chin Mission Church overtok 31. august en næringseiendom i Lier. Planen er å bygge om slik at menigheten får sin kirke der.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone