Project:Vienna - en uferdig bygning
Project:Vienna - en uferdig bygning
26 februar 2018
Walter og Andrea Klimt kommer til Baptistenes Lederkonferanse og deler fra sin prosjektbaserte menighetsplanting i sentrum av Wien.

Av Gabriel Stephen

Til Lederkonferansen i Drammen kommer grunnleggerne av Project Gemeinde i Wien, Walter og Andrea Klimt. Prosjektet er en nystartet menighet som skulle være sentrert rundt Jesus og med relevant tro fra det 20. århundre - et sted hvor mennesker kunne finne et hjem og hvor de kunne finne at de hadde verdi og var aksepterte for den de er.

Da jeg besøkte prosjektet i forbindelse med en europeisk ungdomskonferanse i fjor, var det den uferdige bygningen som gjorde mest inntrykk. Walter og Andrea la vekt på at hjertene deres er å utruste unge mennesker til å starte nye og relevante prosjekter. Dette var tydelig sant. Da jeg snakket med mennesker fra denne kirken hørte jeg dette nevnt igjen og igjen. Alle sa at de følte seg oppmuntret til å følge sin visjon og det de brant for. Denne dynamikken var godt innarbeidet i prosjektkirkens liv. Ut fra dette har kirken deres involvert seg i flyktnigs- og integrasjonsprosjekter, startet leirer for unge voksne som har hatt dårlige opplevelser med kirkeliv eller som har en lengsel etter å se en mer sunn kirke og Project:Vienna. I tillegg skal kirkebygningen, et tidligere Donauhof Hotell fra før andre verdenskrig, være et lovsangssenter, et sted for kunstinstallasjoner, spennende sosiale events, arbeidsplass for unge entrepenører og et kaffebrenneri med kafe. Hvert prosjekt er startet av mennesker som brenner for og har en visjon for det.

Project:Vienna

Ideen til Project:Vienna kom fra en ettårig volontør ved navn Valere Schramm. Intensjonen for dette prosjektet var å være en misjonerende bibelskole som så på rollen tro og misjon har i Europa i det 20. århundre. Et mål med dette programmet er å hjelpe de som er involvert til å finne måter å presentere evangeliet på en forvandlende måte i en urban sammenheng hvor bibelsk språk er ukjent. En annen fokus er å utforske hvordan en ett år lang opplevelse for unge voksne kan inspirere til en sterkere lidenskap for Guds rike, som utruster dem til være å forkynne evangeliet på en relevant måte, om det er i fulltidstjeneste eller i `normale` jobber. Ut fra dette kom ideen om Project:Vienna. Prosjektet er delt opp i tre deler: bibelskole, kirkeopplevelse (lovsangsgudstjenester, bibel studier osv.) og sosialt arbeid  (arbeid blant flyktninger, arbeid blant prostituerte eller arbeid blant tenåringer). Ideen med å dele tiden opp i 3 deler er fordi vi ser alle disse aspektene som en del av å leve i Guds rike – elske Gud med all vår tid, kropp, sinn, sjel og kraft. Det er rundt 12 mennesker hvert år fra hele Europa (og USA) som lever sammen i fellesskap og gjennom de vanlige dagligdagse utfordringene oppdager at Guds rike ikke foregår i en isolert boble!

Walter og Andrea Klimt vil være hovedtalere under pastordagene i forkant av Lederkonferansen, og de har også et seminar lørdag morgen kl 9.30. Er du i området og ikke er påmeldt, er det mulig med dagsbesøk på lørdag.

Les også

Satser på lederkonferanse i juni

- Baptistenes lederkonferanse er på grunn av situasjonen med Covid-19 flyttet til Gardermoen 11-13 juni, sier koordinator Bente Sandtorp til nettstedet baptist.no
Les mer

Tar ikke gjenvalg

Terje Aadne har varslet hovedstyret at han avslutter tjenesten som generalsekretær sommeren 2020, etter ti år som Baptistsamfunnets leder.
Les mer

Pioner på Kypros

Det er bare et par år siden Kypros, som et av de siste landene i Europa, fikk en egen baptistmenighet, plantet av pastor Anton Balakumar Sinnathamby fra Norge.
Les mer
1 - 3 av 77
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone