Gud og selvbildet
Gud og selvbildet
19 september 2017
- Når man virkelig er sikker på hvem Gud sier man er, tror jeg at det har mye å si for selvbildet. Simen Andersen har akkurat flyttet inn i Ung kloster og begynt på Høyskolen for ledelse og teologi.

Av Rosie Darkhua

- Jeg tror at vår sanne identitet kommer fra hvem Gud sier vi er. For meg har dette betydd mye og det er ikke så lenge siden jeg ble minnet på at det er viktig å være sikker på hvem vi er i Kristus. Da tok jeg en god stund, der jeg ba, lyttet og skrev ned hvem Gud sa jeg var. Jeg baserte det ut fra fakta som er uforanderlige, for eksempel at jeg er Guds barn og at jeg er elsket av Gud. Det høres kanskje litt klisje ut, men når man virkelig er sikker på hvem Gud sier man er, tror jeg at det har mye å si for selvbildet.

Simen Andersen har nettopp flyttet inn i et Ung kloster i Oslo og begynt å studere teologi på Høyskolen for ledelse og teologi (HLT). Ung kloster er et initiativ fra Ung baptist i samarbeid med lokale menigheter hvor man lever i et intensjonelt bofellesskap med faste rytmer som skal være med på å hjelpe beboerne til å vokse i troen og komme nærmere Jesus. For Simen var det nok bofellesskapet som trakk ham mest til Oslo. Likevel er studiene viktig.

- Det kan jo ikke skade å studere noe som jeg allerede har valgt å bruke livet mitt på, nemlig å leve for Jesus. Jeg tror teologistudiene vil være med på å gi meg en enda stødigere grunn å stå på i forhold til tro. Og om jeg skulle ende opp med en jobb utenfor menigheten, så tror jeg ikke at det teologiske grunnlaget vil være bortkastet.

Det siste året har Simen vært med i Staben hos Ungdom i Oppdrag Bridges of Life i Saint-Hippolyte-du-Fort i Frankrike. Før det var han Tid for Gud arbeider i Ung baptist og i Skien baptistmenighet. Han tok også disippeltreningsskole i Ungdom i Oppdrag i Denver, USA, hvor det er spesielt en episode han husker godt. En av de andre studentene skadet foten da de spilte volleyball, noe som gjorde at foten hovnet opp. Simen tok initiativ til å be for foten, mens en annen løp etter ispose. Etter å ha bedt kunne de konstatere at hevelsen hadde gått ned. Og hun som for et øyeblikk siden hadde haltet, kunne løpe av gårde for å gi beskjed om at det ikke var nødvendig med ispose. Foten var blitt helbredet av Gud!

 

 

Les også

Felles møtested, ledertrening og misjonsturer

Dette var temaene på Ung baptist sitt kontaktsutvalgsmøte (KU) i helga, hvor styret, staben, og representanter fra baptistsamfunnet og distriktene var samlet.
Les mer

Søndagsskolen på Andenes – En av Norges største?

- Å se tilbake på barndomsminnene gir en god følelse, og jo mer jeg tenker på denne tiden, jo gladere blir jeg for at søndagsskolen var en så viktig del av mitt liv, skriver Frank Einar Hansen om en av norges største søndagsskoler.
Les mer

Til Langesund

Gabriel Stephens begynner i september i Langesund Baptistmenighet etter åtte år i Skien Baptistmenighet. Fokus skal fortsatt være ungdom.
Les mer
1 - 3 av 132
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone