Thorkildsen med bønn for barna
Thorkildsen med bønn for barna
14 januar 2017
SV-byråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen, ba en selvskrevet bønn og utfordret deltakerne på Bønn for Oslo til å kjempe for de minste.

Av KPK

Foran et fullsatt kafélokale i Filadelfia-kirken ble byråd for helse-, eldre- og sosialtjenester i Oslo, Inga Marte Thorkildsen, intervjuet som fredagens morgengjest på det felleskirkelige arrangementet Bønn for Oslo.

Thorkildsen er opptatt av at vi sammen må gjøre en innsats for å verne om de mest sårbare barna.

– Det er viktig at vi skaper møteplasser på tvers, at vi ikke segregerer samfunnet vårt, sier hun.

Andreassen, som intervjuet Thorkildsen, er enig.

– Det er få politikere jeg har vært så uenig med som deg, men selv om vi er uenige i politiske spørsmål er det noen ting vi kan være enige og jobbe sammen om, sier han og viser til kampen for barns velferd.

Barn som tema

Bønn for Oslo har i år valgt å ha spesielt fokus på barn i hovedstaden og særlig barn som av ulike årsaker har det vanskelig – barn som lever i fattigdom, som er utsatt for mobbing, omsorgssvikt og overgrep.

– Vi tenker at barn ligger på Guds hjerte. De er de minste i blant oss og de trenger at vi ser dem, heier på dem og voksne som bryr seg, sier Erik Andreassen som til vanlig er pastor i Misjonskirken Betlehem.

Det er også satt av et rom under arrangementet til utstillingen «Hvis klær kunne fortelle» som handler om overgrep og omsorgssvikt mot barn.

– Vi er opptatt av å koble bønn med konkrete oppdrag og ønsker å utfordre folk til selv å engasjere seg i det vi ber for. At vi ikke bare ber og så er ferdige med det, men at vi motiverer til handling, sier Andreassen.

Stort sprik

Thorkildsen opplever at det ofte skorter på handling når det kommer til problemstillingene rundt barn.

– Det går ikke an, når vi er enige om at dette er viktig, at vi ikke kommer til handling. Spriket mellom hva vi vet og hva vi gjør har antagelig aldri vært større, sa hun.

SV-politikeren bruket utrykket «en myr av velvilje» som Hege Skjeie tidligere har brukt om likestillingsområdet

– Alle ønsker det, men å faktisk gjøre noe har ikke status. Det blir sett på som kvinnfolkarbeid eller ildsjelsarbeid og overlatt til andre. Det blir jeg provosert over, sa Thorkildsen.

Hun ga ros til KrF-politiker Kjell Ingolf Ropstad, som blant annet leder komitéen for «opptrappingsplanen mot vold og overgrep» i Justiskomiteen på Stortinget, for hans engasjement disse sakene.

– Han gjør en super jobb. Det er veldig bra at det [for en gangs skyld] er en mann som gidder å bry seg på et sånt felt og bruke så mye tid på det, sa Thorkildsen.

Utfordre fordommer

Andreassen og Thorkildsen pratet også litt om å få sine fordommer utfordret i møte med folk som har et annerledes livssyn eller en annen bakgrunn enn en selv.

– Det blir viktigere og viktigere med møteplasser for å forstå hverandre. Politikere må også bli mye flinkere til å se etter fellesskap på tvers. Det påligger et ansvar å ikke ha den mentaliteten der det handler om å sette en merkelapp på «de andre», sa Thorkildsen.

Andreassen forteller at det har vært bevisst fra Bønn for Oslos side å ikke bare invitere gjester fra kristenheten.

– Det er gøy å invitere til samtaler på tvers av det folk kanskje forventer, og la folk bli eksponert for sine fordommer, sier han og legger til at han tror både Thorkildsen og folk i salen fikk utfordret fordommene sine litt.

Ba en selvskrevet bønn

Det er ikke første gang Bønn for Oslo har representanter for byrådet på besøk.

– Vi valgte å invitere Inga Marte Thorkildsen først og fremst på grunn av hennes utrolige engasjement for barna, og så er det viktig for oss å høre fra folk som har ansvar i Oslo og hvordan de ser på byen, sier Andreassen.

Det som kanskje overrasket de fremmøtte mest var at SV-politikeren, som ikke selv kommer fra en religiøs bakgrunn og sier at hun ikke ber, hadde skrevet en bønn som hun leste opp.

– Jeg har tatt det alvorlig, skrevet til Gud og allting. Dette skjer ikke ofte, men hvis Gud kan gi kraft til menneskene så er det greit for meg, sa hun lattermildt før hun leste opp bønnen som utløste både «amen» og applaus fra tilhørerne. KPK

 

Les også

Ernst fikk Dagens hederspris: – Vårherre er en god arbeidsgiver

TAKKNEMLIG: Ernst Selvik har opplevd det meningsfullt å få han en tjeneste i det kristne barne- og ungdomsarbeidet i Nord-Norge. Les mer om tildelingen i dagen.no Foto: Tore Hjalmar Sævik, Dagen
Les mer

Følg utdelingen av Ikkevoldsprisen 2021

12. april kl 14.00 sender vi utdeling av Ikkevoldsprisen 2021 til Safia Abdi Haase fra Halden baptistkirke. Hun er tildelt prisen for sitt store arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.
Les mer

– Ingen religion sier at kvinner skal utsettes for vold

Den norsk‐somaliske sykepleieren Safia Abdi Haase får Ikkevoldsprisen for sitt arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.
Les mer
1 - 3 av 150
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone