Anne Karin og Ommund Rolfsen fikk Økumenikkprisen
Anne Karin og Ommund Rolfsen fikk Økumenikkprisen
22 mars 2013
Fikk prisen for sitt arbeid med naturlig menighetsutvikling.

Av Ole Andreas Husøy, KPK

Ekteparet mottok prisen for sitt arbeid med Naturlig Menighetsutvikling i Norge, og det spennende lokaløkumeniske samarbeidet de er primus motorer i. Rolfsens fikk prisen under Norges Kristne Råds rådsmøte.

Det er styret i Norges Kristne Råd som fastsetter hvem som får prisen, etter nominasjoner fra medlemskirker og observatører. Prisen går til personer, kirkesamfunn, organisasjoner eller institusjoner som anerkjennelse for det som er gjort og en motivasjon for videre arbeid, og den har vært delt ut 13 ganger siden 1997.

Norges Kristne Råd organiserer praktisk talt alle kirkesamfunn i Norge. Styret skriver i sin begrunnelse at Anne Karin og Ommund Rolfsen har jobbet bevisst for at ledere i forskjellige kirker skal se hverandre som kolleger, venner og spillere på samme lag, i stedet for konkurrenter. Det arbeidet ekteparet Rolfsen har gjort i det lokale samarbeid mellom Den norske kirke og Metodistkirken, som de selv tilhører, blir også trukket fram i begrunnelsen.

- De to prisvinnernes arbeid med Naturlig Menighetsutvikling har vært banebrytende for økumenisk arbeid. Dette arbeidet omfatter det aller meste av kirkelandskapet i Norge og er en levende plattform for et rikt økumenisk samarbeid på tvers av kirkesamfunnene. Ikke minst de mange veilederne som er utdannet, fra ulike kirkesamfunn, til tjeneste i ulike kirkesamfunn, understreker det økumeniske, heter det i begrunnelsen.

Anne Karin og Ommund Rolfsen har siden 1970-tallet hatt sin base på Soltun folkehøgskole i Skånland kommune i Troms. Denne skolen, som tilhører Metodistkirken, har etter hvert blitt en inspirasjonsbase for kursvirksomhet i mange kirkesamfunn.

KPK Bilde: Anne Karin og Ommund Rolfsen mottok Økumenikkprisen 2013 på Norges Kristne Råds rådsmøte i Kristiansand tirsdag kveld. Foto: Ole Andreas Husøy, KPK  

Les også

Torsdager i svart ...

- På torsdager kler vi oss i svart, i protest mot vold og overgrep, og i solidaritet med de som rammes, sier generalsekretær Erhard Hermansen i Norges kristne råd.
Les mer

Finnes det migrantmenigheter?

Unge mennesker med migrantforeldre kjenner seg ikke igjen i begrepet.
Les mer

Kirke i en ny tid

Når samfunnet endres må kirkene også endres. Hvordan ser Norge ut om tjue år, og hvordan vil kirkene påvirkes av det? Som baptistkirken i Wedding, Berlin, der klatretårnet står midt i kirkerommet.
Les mer
1 - 3 av 41
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone