Baptistene inntar Stortinget
Baptistene inntar Stortinget
16 september 2013
Olaug Bollestad fra Ålgård (foto), ble valgt inn på Stortinget ved årets valg, mens Reine Cihiluka fra Halden er andre vara.

Av Roger Dahl

Bollestad, som de siste årene har vært ordfører i Gjesdal kommune, er med i Ålgård Baptistmenighet, og har de siste årene vært en ivrig delegat derfra på landsmøtene.  Sannsynligvis vil Bollestad fra tid til annen få selskap av en annen baptist på Stortinget, da Reine Cihiluka fra Halden og Tistedal Baptistmenighet ble valgt til andre vara fra Østfold.

Begge representerer Kristlig folkeparti. Bollestad kommer fra Jørpeland i Ryfylket, er sykepleier og har i mange år bodd på Ålgård, der hun tidligere hadde sin tilknytning til bedehuset, før hun for noen år siden gikk inn i baptistmenigheten.

Cihiluka er med i Tistdal Baptistmenighet. Hun kom med familien til Norge fra Kongo da hun var fire år. Etter noen år i Nord-Norge har dem i senere år bodd i Halden. Reine Cihiluka avsluttet videregående skole i vår og skal friste studenttilværelsen i Oslo, sannsynligvis avbrutt av noen turer innom Stortinget.  Hun er medlem av Ung baptists landsstyre.

 

Les også

Digital sommerleir gjorde inntrykk

Ung baptist sin digitale sommerleir berørte unge mennesker.
Les mer

Ung baptist avlyser sommerleirene

Ikke mulig å gjennomføre på en forsvarlig måte.
Les mer

Økt antall lokallag i Ung baptist

"Etter å ha byttet ut medlemsprogrammet vårt er vi veldig fornøyde med resultatet når vi landet på 179 godkjente lokallag", sier Siri D. Fjeldberg, administrativ leder i Ung baptist.
Les mer
1 - 3 av 122
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone