Baptistene inntar Stortinget
Baptistene inntar Stortinget
16 september 2013
Olaug Bollestad fra Ålgård (foto), ble valgt inn på Stortinget ved årets valg, mens Reine Cihiluka fra Halden er andre vara.

Av Roger Dahl

Bollestad, som de siste årene har vært ordfører i Gjesdal kommune, er med i Ålgård Baptistmenighet, og har de siste årene vært en ivrig delegat derfra på landsmøtene.  Sannsynligvis vil Bollestad fra tid til annen få selskap av en annen baptist på Stortinget, da Reine Cihiluka fra Halden og Tistedal Baptistmenighet ble valgt til andre vara fra Østfold.

Begge representerer Kristlig folkeparti. Bollestad kommer fra Jørpeland i Ryfylket, er sykepleier og har i mange år bodd på Ålgård, der hun tidligere hadde sin tilknytning til bedehuset, før hun for noen år siden gikk inn i baptistmenigheten.

Cihiluka er med i Tistdal Baptistmenighet. Hun kom med familien til Norge fra Kongo da hun var fire år. Etter noen år i Nord-Norge har dem i senere år bodd i Halden. Reine Cihiluka avsluttet videregående skole i vår og skal friste studenttilværelsen i Oslo, sannsynligvis avbrutt av noen turer innom Stortinget.  Hun er medlem av Ung baptists landsstyre.

 

Les også

Følg påsken på baptist.no

Det var intense og utfordrende dager i påsken. Bli med på disiplenes opplevelser fra dag til dag gjennom påsken.
Les mer

Areopagos overtar baptistenes Ungkloster-arbeid

Areopagos tar over kommunitetsarbeidet Ungkloster fra Ung Baptist. Leder i Ung Baptist Kjell Einar Mong Granholt (t.v) er fornøyd med at Ungkloster-koordinator Fredrik Krunenes fra nyttår blir kollega med leder for Etter Kristus, Ruth Burch Skree, i Areopagos. Håpet er at enda flere skal få øynene opp for et forpliktende kommunitetsliv preget av trospraksis, rytmer og fellesskap i hverdagen sammen med Gud.
Les mer

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer
1 - 3 av 128
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone