Kongeparet inviterer til møte i tro og livssyn
Kongeparet inviterer til møte i tro og livssyn
20 oktober 2015
Kongeparet har Gjestebud på Slottet 20. oktober. Generalsekretær Terje Aadne møter som representant for Norges kristne råd.
Kongeparet har invitert Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL)  til Gjestebud – et møte i tro og livssyn  på Slottet 20. oktober. Generalsekretær Terje Aadne møter som representant for Norges kristne råd, som er med i STL .
- Deres Majesteter Kongen og Dronningen inviterer medlemmer fra forskjellige tros- og livssynssamfunn til Gjestebud – et møte i tro og livssyn - på Slottet torsdag 20. oktober. Gjestene er alle medlemmer i  STL 14 medlemsorganisasjoner.
Kongen og Dronningen er opptatt av mangfoldet i det norske samfunn og håper arrangementet vil bidra til dialog og økt innsyn i hverandres ulike tro og livssyn. - Dette synliggjør at kongehuset tar borgernes mangfold helt inn i varmen og søker ny kunnskap om hvordan de ulike tros- og livssynspraksiser fungerer i Norge. Det oppleves som en anerkjennelse av STL som en viktig påvirkningsagent for et mer likestilt og romslig samfunn, sier sekretariatsleder i STL, Anne Sender.
Under den første delen av gjestebudet vil det bli tid til gode samtaler og det serveres mat fra de ulike samfunns høytidstradisjoner. Det hele avsluttes med musikalske innslag som fokuserer på de verdiene de ulike kulturer overfører til barna gjennom eventyrfortellinger, sangtekster og musikk og understreker både det som er kulturelt felleskap og mangfoldet fra de ulike tros- og livssynssamfunnene. Illustrasjonsfoto: Sven Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

Les også

Uenige i signaler om ny trossamfunnslov

Norges Kristne Råd ser med bekymring på signalene fra styresmaktene om endring av trossamfunnsloven.
Les mer

– Viktig at tros- og livssynssamfunnene står sammen

Med 30 års fartstid i økumeniske råd, har nylig pensjonerte Dag Nygård vært en sentral aktør i å forme en retning for det norske livssynsfeltet i en tid med store forandringer.
Les mer

Fredsgudstjeneste for Ukraina

Både kongehus, regjering og kirke-Norge kom tirsdag sammen i bønn for situasjonen i Ukraina. Anledningen var direktesendt fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo.
Les mer
1 - 3 av 68
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone