Stillhet for å høre Gud.
Stillhet for å høre Gud.
17 mars 2024
Uke 6 (Søndag 17. mars-lørdag 23. mars). Kort ukentlig betraktning og praktisk øvelse i fastetiden.

Av Atle H. Eidem

Fra støy til stillhet

Jesus sto ofte tidlig opp og søkte ensomhet og stillhet i bønn til sin himmelske Far. (Markus 1, 35) Han oppsøkte et rom der han kunne være stille og fokusert, tilbaketrukket fra all denne verdens hastverk. Et sted der bare hans Fars stemme var hørbar. Ved å la disiplene gripe han på fersk gjerning i slike øyeblikk, modellerte han også for oss viktigheten av å søke etter intimitet med den treenige Gud.

For oss er det mange stemmer som vil vi skal lytte, som vil ha vår oppmerksomhet, som distraherer oss. Mange av disse stemmene er gode, men om de blir de viktigste stemmene i våre liv står vi i fare for å ubemerket bevege oss bort fra Gud og hans røst inn i våre liv. Akkurat som i alle forhold, må vi bevist gi plass og oppsøke det rom der Guds stemme er hørbar. Et rom der vi kan være alene og uhindret sammen med vår himmelske Far. Et sted, et rom der vi kan bli elsket og elske, bli påminnet om hvem vi er, høre Guds stille stemme som veileder og former oss. Et sted der Guds stemme overdøver alle andre stemmer. Vi lengter etter det. Gud møter man best og dypest i stillheten.

Øvelse

Skap deg tid og rom denne uken til det å være alene i stillhet. Er du ikke vant til det så kan du starte med små steg. Kanskje bare 10-15 minutter. Hensikten med stillheten i ensomhet er å være med Gud og la deg begeistre over Guds glede over deg. Ditt mål er ikke til å få noen svar om noe eller å høre noe dypsindig. Det kan selvfølgelig skje, men lengselen er fortrolighet med Gud.

Finn deg et sted der du trives godt, gå en tur, sett deg ut i vårsola eller sitt i ditt favorittrom eller din godstol. Dette vil være forskjellig fra person til person og det er helt greit. Ta bort det som kan distrahere deg. Legg vekk mobilen, pc og tv. Ha en enkel setning som du kan bruke om dine tanker stikker av gårde. Denne setningen vil bringe deg tilbake til bevisstheten om Guds nærvær. Setningen kan for eksempel være: «Gud elsker meg» eller «Gode Gud, vær meg nær og led meg» eller «Herre Jesus Kristus, du står her foran meg, du omgir meg på alle sider  og du elsker meg».

Nyt tiden i dette rommet, fryd deg og la deg forundre av Gud som er deg nær og husk at Gud fryder seg i ditt nærvær.

Det kan være godt å starte stunden med disse ordene:
«Først må hele du bli stille, slik at du kan lytte til ordene.
Så må tungen din bli stille, slik at du kan lytte til tankene dine.
Så må tankene bli stille, slik at du kan lytte til hjerteslagene.
Så må hjertet bli stille, slik at du kan lytte til din ånd.
Så må din ånd bli stille, slik at du kan lytte til Guds Ånd.
For slik - i stillheten – forlater du de mange for å være med Den ene.»

Les også

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone