Å meditere på Guds ord.
Å meditere på Guds ord.
10 mars 2024
Søndag 10. mars - lørdag 16. mars. Kort ukentlig betraktning og praktisk øvelse i fastetiden

Av Atle H. Eidem

Fra å sammenligne seg med andre til å oppdage sin verdi

Vi er storforbrukere av kunnskap og underholdning. Mengden data, sosiale medier, bøker, artikler, TV-serier, You-Tube, filmer og podcaster til vår disposisjon er overveldende! Det er også med og påvirke oss og forme oss. Alt vi tar inn forårsaker en reaksjon i oss og er med og former vår sjel. Våre relasjoner og hva vi tar inn har dyp innvirkning på hvem vi er og på vår karakter. En gjennomsnittlig nordmann bruker ifølge SSB gjennomsnitt 5 timer på skjermbruk daglig. Over 90 prosent av alle norske 9- 11 åringer har smarttelefon. Det er ikke uvanlig for en ungdomsskoleelev å sende 600 Snap Chats på en dag. Alt etter hva vi tar inn så blir vår identitet og vårt selvbilde formet av dette, til det gode eller til det dårlige.

Meditasjon over bibeltekster er en øvelse som hjelper oss inn i det rommet der vi blir formet av Guds ord. Vi hører Guds stemme som aldri er for travel eller sint, den river oss ikke ned, men bygger oss opp. Den er tålmodig, kjærlig, mild, veiledende og løfter oss opp. Vi blir dannet og påminnet om at vi er Guds barn, forløst, dypt elsket og skapt i Guds bilde. Å ta seg tid til å lese og reflektere over bibelens ord hjelper oss til å ha fortellingen om Guds kjærlighet som den sentrale historien i våre liv, og den hjelper oss til å forstå oss selv og verden rundt

Øvelse

I dag er det Maria budskapsdag. Du kan reflekter over teksten fra Lukas 1, 39-55. Magnificat er det navn Marias lovsang har fått. Det er latin og betyr "å gjøre stor" Magnificat er hentet fra den første strofen i lovsangen til Maria: "Min sjel opphøyer Herren" Å gjøre noe/noen stor er å gi noe/noen i ditt liv en stor plass. Dine tanker og handlinger trekker mot dette. Dine ønsker og behov blir formet rundt det. Din identitet blir bundet til det. Hva er det i ditt liv som du gjør stor, magificat? Reflekter over det når du leser Marias lovsang.

- Les Johannes 15, 1-11 og reflekter over dette bibelavsnittet. Les teksten på ulike måter. Les hele, les deler, stopp der du finner noe som rører deg, som interesserer deg, som forundrer deg. Bare les og med en undring, en bønn, en forventning om at Gud er med når du leser. Hvilke ord eller uttrykk utmerker seg. Hva betyr det jeg leser om meg – om Gud?

- Les bibeltekstene i bibelleseplanen for denne uken ekstra nøye. Mediter over de daglige tekstene. Berører teksten deg på noe vis? Hva fremstår som viktig for deg? Noe du ble utfordret av, sint for, glad for? Snakk med Gud om det.

Les også

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone