Tilgivelse
Tilgivelse
3 mars 2024
Søndag3.mars - lørdag 9. mars. Kort ukentlig betraktning og praktisk øvelse i fastetiden

Av Atle H. Eidem

Fra å holde regnskap til å starte på nytt

Tilgivelse er sentral i hva Jesus lærte oss, men det er ikke alltid lett å leve med tilgivelse som sentralt i våre liv. Vi sliter først med å tilgi oss selv og akseptere den tilgivelse som Jesus overdådig har utøst over oss. Vi holder så lett på anger, skam og prøver å dekke over i stedet for å motta helbredelse. Mangelen på helt å ta imot Guds tilgivelse kan hindre oss i å tilgi andre. Vi holder så lett regnskap med den urett andre har gjort mot oss og søker ikke forsoning eller helbredelse. Å akseptere tilgivelse og tilgi andre er hva Jesus har lært oss og som vi gjennom hele livsreisen stadig må vende tilbake til. 

Øvelse

Meditere på dette verset: «Tilgi oss våre synder, for også vi tilgir hver den som står i skyld til oss. Og la oss ikke komme i fristelse.» Lukas 11: 4.
Les dette verset hver dag denne uken og mediter over det, ta imot og aksepter Guds tilgivelse i ditt liv. De store og de små tingene, det som nært i tid og det som er fjernt, la Guds tilgivelse og kjærlighet prege livet ditt. Prøv å skrive ned de tingene du kjenner Guds tilgivelse over. Gled deg, å feire friheten i å være tilgitt. 
Spør Gud hvem du trenger å tilgi. Når du vandrer med Gud, kan du være var og lyttende etter hvordan du trenger å handle. Oppsøk gjerne noen du har tillit til slik at dere kan søke styrke, visdom og støtte hos hverandre.

Les også

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone