Enkelhet
Enkelhet
25 februar 2024
Søndag 25. februar - lørdag 2. mars. Kort ukentlig betraktning og praktisk øvelse i fastetiden.

Av Atle H. Eidem

Fra stadig mer – til nok.

Annonser og reklame peprer oss ustanselig i alle kanaler med alle tingene vi må ha i livene våre for at livet skal være bra. Andre roper ut at veien til et lykkelig liv er å eie så få ting som mulig. Kristen enkelhet handler om en indre virkelighet som former våre ytre handlinger. Guds rike er i fokus, ikke våre ting. Matteus 6, 33 sier: «Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.» Et liv i enkelhet er å forstå at alt vi eier og kaller vårt er en gave fra Gud, og Gud har gitt det til oss for at vi skal forvalte det godt. Når vårt fokus dreier seg mot dette vil det også føre til hvordan vi bruker, kaster, deler og kjøper ting. Vi beveger oss fra stadig mer og mer, i en evig runddans der det aldri blir nok, til at vi har alt vi trenger i Gud.

Øvelse

Mediter over Matteus 6, 33 og gå inn i uken med et ønske om å leve avhengig av Gud. Prøve deg på en eller noen praktiske øvelser i å søke Guds rike først og at det andre kommer i tillegg. 

- Når du handler denne uken kjøp bare det du absolutt trenger.
- Si nei til å lese annonser eller å kikke på annonselenker i sosiale media.
- Drikk bare vann denne uken. (Viste du at det trengs 600 kopper vann for å produsere en kopp med kaffe og 125 kopper vann for å produsere en kopp med te) 
- Rydd i ett skap eller et rom hjemme og gå igjennom om det er noe du ikke trenger lenger og som du kan gi videre til andre som trenger det mer enn deg.
- Oppsøk en park, museum, biblioteket eller en tursti. Nyt disse offentlige områdene og vær bevist på at du ikke trenger å eie for å nyte. Husk at enkelhet er å gjenoppdage at Jorden og det som fyller den, hører HERREN til, verden og de som bor der, er hans. (Salme 24, 1)

Les også

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone