Guds nærvær
Guds nærvær
8 februar 2024
Søndag 11. februar - lørdag 17. februar. Kort ukentlig betraktning og praktisk øvelse i fastetiden.

Av Atle H. Eidem

Fra distraksjon til tilstedeværelse

En måte å beskrive våre liv som etterfølgere av Jesus er å si at vi lever «et liv med Gud» Vi lever ikke våre liv her på jorden og håper at Gud ett stedt langt borte vil høre vår bønn og hjelpe oss nå og da. Isteden tror vi Gud er oss nær oss og med oss, aktivt i arbeid i våre liv og i vår verden. Jesus ble menneske og tok bolig iblant oss, sier Johannes 1, 14. Gud er med oss og vi er med han.

Øvelse

- En ting du kan gjøre som hjelper deg å være bevisst på at Gud er deg nær, er å tenke på et bibelord som påminner deg om Guds kjærlighet og nærvær. F.eks Jesaja 43, 4 (... du er dyrebar i mine øyne, høyt aktet og jeg elsker deg") eller ett annet, skriv det ned eller pugg det utenat. Så legger du en ting (jeg bruker ett hjerte av tre, finn noe som passer for deg) legg det ett synlig sted eller i lommen på buksen din for å minne deg om dette ordet eller uttrykket. Så ofte du kjenner eller ser tingen så stopp og si det ordet eller uttrykket og reflekter litt over betydningen. Dette er en måte å minne deg om Guds nærvær og tilstedeværelse.

- Før du legger deg til å sove om kvelden, bruk noen minutter til å gå gjennom dagen din og tenk over følgende: «Hvor så jeg Jesus i dag? i hvem eller hva møtte han meg i dag?»

 

Les også

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone