Lanserer trosopplæringsprosjekt
Lanserer trosopplæringsprosjekt
29 september 2011
NBUF presenterte "Levende tro", som er det nye trosopplæringsprosjektet, på sommerfesten på Rørvik.
NBUF presenterte "Levende tro", som er det nye trosopplæringsprosjektet, på sommerfesten på Rørvik. Opplegget er basert på at foreldrene er de viktigste trosopplærerne. "Disse ord og bud som jeg gir deg i dag,  skal du bevare i ditt hjerte.   Du skal gjenta dem for dine barn og tale om dem når du sitter hjemme og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp." 5. Mosebok 6,6-7. Opplegget gir hjelp til hjemmene og til menigheten der familien hører til, slik at barna og ungdommene skal få en god innføring i den kristne tro. Opplegget dekker hele aldergruppen fra 0 til 20+, slik at alle aldersgrupper er dekket inn. I tillegg vil en fra NBUF og Det Norske Baptistsamfunn legge til rette for at fellessamlinger følger opp intensjonen i trosopplæringsreformen. Levende tro materialet er lansert i samarbeid med Misjonsforbundet Ung, og støttes av Det Norske Baptistsamfunn. På sommerfesten i  Rørvik var dette tatt hensyn til: I løpet av Sommerfestuka fikk barna være med på mye moro. Tirsdag og onsdag var det tur for barna, mens foreldrene var med på forhandlingsmøtene. Det var besøk i Berggården og Norveg. Ungene koste seg der, og sammen med grilling i fjæra i Sandvika, ble dagen vellykket. Onsdag var det besøk på Setran på Salsbruket, og også denne turen var godt likt blant barna.  Hopping i høyet var en av de populære aktivitetene. Videre gjennom uka fikk barna være med på familiesamlinger, familiefest og Verdens beste barnekor. Grethe Norøm Spolén hadde også i år ansvaret for Verdens beste barnekor, og her fikk ungene utfolde seg i sang og glede. Sveinung Vaagen hadde ansvaret for familiesamlingene, og tema gjennom uka var Åndens frukt. Søndag ble vi alle minnet om det som står i teksten fra 5. Mosebok: "Disse ord og bud som jeg gir deg i dag,  skal du bevare i ditt hjerte.   Du skal gjenta dem for dine barn og tale om dem når du sitter hjemme og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp." 5. Mosebok 6,6-7. (Illustrasjon: Sigrun Tjønnøy)

Les også

Ubrukte midler fra i fjor gir ekstra støtte fra K-Stud i år

Kristne organisasjoner kan nå søke om ekstra tilskudd til gjennomføring av kurs og opplæring i år.
Les mer

Historien om 90 år unge NBUF

Norske Baptisters Barne- og Ungdomsforbundfeirer 90 år i 2012. På NBUFs lederkonferanse og årsmøte 2.-4. mars 2012 holdt Knut Andreas Eikland en presentasjon av barne- og ungdomsarbeidet blant baptister.
Les mer

15 menigheter får besøk

I vinter vil Siri Løsnesløkken, Sveinung Vaagen, Agnar Sæli og Birgit Andersen hjelpe menighetene med Levende tro-planer. Foreløpig er 15 menigheter blinket ut.
Les mer
1 - 3 av 48
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone