MG festival Nord
MG festival Nord
12 juni 2017
MG festivalen står for multikulturell generasjon og ble for første gang arrangert i Nord-Norge under Distriktsstevnet i Andenes.

Av Mette Marie Hebnes

Jeg var privilegert og fikk være med den flotte flerkulturelt gjengen med 38 ungdommer som møttes i naturskjønne omgivelser på Andenes. Komisk nok ble festivaldeltakerne plassert i det tidligere DNB bankbygget rett over gata for baptistkirken i Andenes. Nok en gang var det DNB i bygget, men denne gangen stod bokstavene for noe annet!

Mer stoff fra Distriktsstevnet finner du i Distriktsnytt

Tema for MG festivalen var «Nærmere». Målet var å komme nærmere Gud, nærmere hverandre og nærmere foreldregenerasjonen uten å «for.nærme». Gabriel og Elin Stephens delte sine tverrkulturelle erfaringer med å leve sammen fra to forskjellige kulturer. Vi fikk høre troshistorien til en flyktning fra Syria og flere av deltakere på festivalen. Tid til spørsmål og svar på aktuelle tema ble prioritert, og vi var innom etiske spørsmål om homofili og sex før ekteskapet. Lørdagskvelden hadde vi en flerkulturell festkveld med både syrisk og norsk folkedans på tapetet.

Harstad baptistmenighet hadde for anledningen satt sammen et nytt lovsangsteam med band som spilte i alle møtene. De gjorde en kjempeinnsats! Yngste forsanger var bare ti år!

Det ble også tid til utflukter i nærområdet, både opp i landemerket for Andenes, dets store Fyrtårnet, og tur til Bleik med sin fantastiske strand, pølsegrilling og fotball i idrettshallen. Noen valgte en fjelltur i stedet for fotball og fikk se Andenes i fugleperspektiv.

Festivalen hadde en god blanding av undervisning, grupper, aktiviteter og utflukter, fellesmøter med distriktstevnet og tid for spørsmål og svar. Gjengangstonen var at ungdommen ønsket flere leire der en kan dele tro, bygge relasjoner og komme nærmere både Gud og hverandre.

Alle fotos: Espen Thilesen

Les også

Gud og selvbildet

- Når man virkelig er sikker på hvem Gud sier man er, tror jeg at det har mye å si for selvbildet. Simen Andersen har akkurat flyttet inn i Ung kloster og begynt på Høyskolen for ledelse og teologi.
Les mer

Positivt med Ungtreff

- Ungtreff er et utrolig bra initiativ som er viktig for at man som kristne i samme by skal bli kjent på tvers av menighet og kultur!
Les mer

Oppstartshelg for Ungkloster

18.-20. august hadde Ungkloster oppstartskurs i Oslo 1. Baptistmenighet. Denne vinteren er det 12 deltakere i Ungkloster fordelt på tre forskjellige leiligheter. To er i Oslo og det tredje i Kristiansand.
Les mer
1 - 3 av 63
1 2 3 4 5 ... 21 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone