MG festival Nord
MG festival Nord
12 juni 2017
MG festivalen står for multikulturell generasjon og ble for første gang arrangert i Nord-Norge under Distriktsstevnet i Andenes.

Av Mette Marie Hebnes

Jeg var privilegert og fikk være med den flotte flerkulturelt gjengen med 38 ungdommer som møttes i naturskjønne omgivelser på Andenes. Komisk nok ble festivaldeltakerne plassert i det tidligere DNB bankbygget rett over gata for baptistkirken i Andenes. Nok en gang var det DNB i bygget, men denne gangen stod bokstavene for noe annet!

Mer stoff fra Distriktsstevnet finner du i Distriktsnytt

Tema for MG festivalen var «Nærmere». Målet var å komme nærmere Gud, nærmere hverandre og nærmere foreldregenerasjonen uten å «for.nærme». Gabriel og Elin Stephens delte sine tverrkulturelle erfaringer med å leve sammen fra to forskjellige kulturer. Vi fikk høre troshistorien til en flyktning fra Syria og flere av deltakere på festivalen. Tid til spørsmål og svar på aktuelle tema ble prioritert, og vi var innom etiske spørsmål om homofili og sex før ekteskapet. Lørdagskvelden hadde vi en flerkulturell festkveld med både syrisk og norsk folkedans på tapetet.

Harstad baptistmenighet hadde for anledningen satt sammen et nytt lovsangsteam med band som spilte i alle møtene. De gjorde en kjempeinnsats! Yngste forsanger var bare ti år!

Det ble også tid til utflukter i nærområdet, både opp i landemerket for Andenes, dets store Fyrtårnet, og tur til Bleik med sin fantastiske strand, pølsegrilling og fotball i idrettshallen. Noen valgte en fjelltur i stedet for fotball og fikk se Andenes i fugleperspektiv.

Festivalen hadde en god blanding av undervisning, grupper, aktiviteter og utflukter, fellesmøter med distriktstevnet og tid for spørsmål og svar. Gjengangstonen var at ungdommen ønsket flere leire der en kan dele tro, bygge relasjoner og komme nærmere både Gud og hverandre.

Alle fotos: Espen Thilesen

Les også

Årets kvinnetreff var en fin miks av unge og eldre

Kvinnestevnet og mye annet godt stoff fra Nord-Norge kan du lese om i nyeste utgave av Distrikts-Nytt.
Les mer

Det var en gang

Karrige forhold, men stor leirglede på leir i tidligere tider.
Les mer

Inspirerende endringer i Hakha

Flere biler, stabil strøm og ungdommer i jobb gir en bedre hverdag
Les mer
1 - 3 av 70
1 2 3 4 5 ... 24 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone