Det var en gang
Det var en gang
16 november 2017
Karrige forhold, men stor leirglede på leir i tidligere tider.

Av Frank Einar Hansen

For de av oss som kun har opplevd leir på nye Rivermont kan det være interessant å se hvordan leirene ble arrangert  umiddelbart etter krigen. På dagens Rivermont er det flotte soverom, flotte dusj- og vaskemuligheter, rommelig spisesal og flott peisestue. For de som er kokker under samlingene er det et moderne kjøkken.
 
Hvordan var det før i tiden?
Skulle det lages mat til store juniorgrupper, krevdes det store og solide kokekar.. Bildet viser kokkene Anna Heitun, Hansine (Søster) Aas og Jenny Elvsveen. Det er uklart hvor bildet er tatt. Det kan være Kasfjordvannet, Rivermont eller fra Bjarkøy. Sistnevnte var også et populært sted å ha leirer.
 
De som var leirledere og kokker så seg ikke forbalt. De hadde et unikt ønske om å gi de unge evangeliet, og da var fasilitetene underordnet.
 
 

 

Les også

Et blikk på norsk antisemittisme

Antisemittisme og antijudaisme har en forhistorie, som er en viktig grunn til at den nazi-tyske okkupasjon kunne gjennomføre sitt Holocaust på norsk jord – uten å bli stoppet av norsk politi eller de norske trossamfunn.
Les mer

Årets kvinnetreff var en fin miks av unge og eldre

Kvinnestevnet og mye annet godt stoff fra Nord-Norge kan du lese om i nyeste utgave av Distrikts-Nytt.
Les mer

Inspirerende endringer i Hakha

Flere biler, stabil strøm og ungdommer i jobb gir en bedre hverdag
Les mer
1 - 3 av 111
1 2 3 4 5 ... 37 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone