Det var en gang
Det var en gang
16 november 2017
Karrige forhold, men stor leirglede på leir i tidligere tider.

Av Frank Einar Hansen

For de av oss som kun har opplevd leir på nye Rivermont kan det være interessant å se hvordan leirene ble arrangert  umiddelbart etter krigen. På dagens Rivermont er det flotte soverom, flotte dusj- og vaskemuligheter, rommelig spisesal og flott peisestue. For de som er kokker under samlingene er det et moderne kjøkken.
 
Hvordan var det før i tiden?
Skulle det lages mat til store juniorgrupper, krevdes det store og solide kokekar.. Bildet viser kokkene Anna Heitun, Hansine (Søster) Aas og Jenny Elvsveen. Det er uklart hvor bildet er tatt. Det kan være Kasfjordvannet, Rivermont eller fra Bjarkøy. Sistnevnte var også et populært sted å ha leirer.
 
De som var leirledere og kokker så seg ikke forbalt. De hadde et unikt ønske om å gi de unge evangeliet, og da var fasilitetene underordnet.
 
 

 

Les også

Høstnummeret i trykken

Den tredje utgaven av Distriktsnytt i 2023 er nå i trykken. Gled deg over mange positive nyheter og inspirerende lesning fra vår nordligste landsdel.
Les mer

Rundet 100 år med stil

Gunvor Jacobsen fra Andenes rundet 100 år med todagers feiring 10. og 11. november.
Les mer

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer
1 - 3 av 192
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone