Baptist leder kristen bokhandel i vekst
Baptist leder kristen bokhandel i vekst
10 april 2017
Mange frivillige med stor innsats sikrer økonomien for den kristne bokhandelen i Bergen.

Det var god stemning da Bergen Kristne Bokhandel AS avholdt generalforsamling tirsdag 4. april. Regnskapet for 2016 viser et positivt resultat på nesten 85.000 kroner. Dette er gode nyheter i en bransje som sliter med å få tallene til å gå rette veien.

Hovedgrunnen til det gode resultatet er at bokhandelen har minimale lønnsutgifter. Daglig leder mottar 80% lønn. Resten er basert på ulønnet arbeid. Med sin struktur er Bergen Kristne Bokhandel et pilotprosjekt.

Bokhandelen ledes av baptisten Britt Helen Nerheim Opstad (nr 3 fv), som har både Indremisjonsselskapet og andre delerr av kristenfolket i Bergen i ryggen, både som aksjonærer og frivillige medarbeidere.

Frivillig arbeid

Det er masse frivillig arbeid som skal til for å få det til å gå rundt. Med seksdagers uke i bokhandelen er flere av skiftene dekket av frivillige. De kjører bøker ut til menigheter i Bergen og omegn, henter papp, fører regnskap, og det støvsuges og vaskes på skift. Bokhandelen har også etablert boksalg knyttet til to forsamlinger, og deltar på en rekke arrangement og enkeltmøter med boksalg.

Generalforsamlingen ga spontan applaus for det arbeidet som de frivillige legger ned i bokhandelen.

Bergenserne er glade for at det igjen er en kristen bokhandel i sentrum. Per første kvartal i år er omsetningen økt med om lag ti prosent siden i fjor, og hver uke er det folk som besøker bokhandelen på Øvre Korskirkeallmenningen for første gang. Til tross for gravearbeider som er planlagt å vare i enda halvannet år i området, finner kristenfolket oss. Slik er det å være nisjebutikk. Bergen Kristne Bokhandel har det brede utvalget av kristne bøker for alle aldersgrupper og anledninger.

Generalforsamlingen hadde godt frammøte, og de var veldig fornøyde med resultatet så langt. Det ble også lagt frem flere gode forslag til hvordan bokhandelen kan få enda bedre fotfeste innenfor menighetene i og rundt Bergen.

Les også

Fellesskap i nattverden

I gudstjenesten 3. november feiret Bergen Baptistmenighet nattverd. Pastor Jan Helge Hindenes la tydelig fokus på fellesskapet i sin forkynnelse om nattverden.
Les mer

Tror på det gode i fellesskapet

Therese Helene Kongshavn er nyansatt leder for barna i Bergen Baptistmenighet.
Les mer

Hallaien! - Vil du bli barneleder i Bergen baptistkirke?

Trives du med barn, liker du å synge og lede nybrottsarbeid? Søk på ledig stilling som barneleder i Bergen Baptistmenighet.
Les mer
1 - 3 av 15

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone